З Apple йде провідний дизайнер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний дизайнер Apple Джонатан «Джоні» Айв (Jonathan “Jony” Ive, на фото він у центрі) покине компанію в кінці цього року. Він відкриє власну дизайнерську фірму, одним із замовників якої буде Apple. Як стверджується, до Айву приєднається Марк Ньюсон (Marc Newson) — інший відомий дизайнер, що працює в Apple з 2014 року. Нова компанія буде називатися LoveFrom.

Айв вважається однією з найбільш важливих персон в Apple. Протягом багатьох років він визначав стиль і зовнішній вигляд всіх основних виробів компанії — від комп’ютерів Mac до смартфонів iPhone.

Прямої заміни Айву немає. Принаймні, поки що. Його функції різною мірою візьмуть на себе Еванс Хэнки (Evans Hankey), віце-президент з промислового дизайну, і Алан Дай (Alan Dye), віце-президент по дизайну користувальницького інтерфейсу. Вони будуть підкорятися безпосередньо головному операційному директору Apple Джеффу Вільямсу (Jeff Williams), який очолював розробку Apple Watch і розраховує приділяти більше уваги дизайну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Після майже 30 років і незліченних проектів, я найбільше пишаюся тривалою роботою, яку ми виконали, щоб створити команду розробників, процес і культуру в Apple, які не мають собі рівних, — сказав Айв. – Сьогодні вона сильніша, енергійніша і талановитіша, ніж коли-небудь в історії Apple. Команда, безумовно, буде процвітати під чудовим керівництвом Еванса, Алана і Джеффа, які були серед моїх найближчих соратників. Я повністю довіряю своїм колегам-дизайнерам в Apple, які залишаються моїми найближчими друзями, і я з нетерпінням чекаю спільної роботи з ними протягом багатьох років».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.