США хочуть повністю відмовитися від обладнання 5G, виготовленого в Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Президент США Дональд Трамп хоче, щоб все обладнання мереж 5G, яке використовується в Сполучених Штатах, було розроблено та виготовлено за межами Китаю. Про це повідомило вчора видання Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих з питанням.

В межах 150-денного дослідження, пов’язаного з проблемами кібербезпеки в Сполучених Штатах, держава має намір з’ясувати у виробників телекомунікаційного обладнання, зможуть розробити вони все необхідне обладнання та організувати його випуск за межами Китаю.

Як відомо, найбільшим світовим виробником комунікаційного обладнання є компанія Huawei Technologies. Більш того, китайському виробнику належить більше 16 000 патентів на технології 5G-більше, ніж всім американських компаніям, разом узятим. Між тим, в травні цього року адміністрація Трампа заборонила американським компаніям продавати свою продукцію Huawei без спеціального дозволу і заблокувала можливість участі Huawei в побудові стільникових мереж у США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело уточнює, що через 150 днів, тобто в жовтні, повинні бути готові тільки результати дослідження, а вироблення рішення і його виконання «може зайняти роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.