Facebook анонсувала криптовалюту Libra і сподівається, що нею буде користуватися 2 мільярди людей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія Facebook анонсувала криптовалюту Libra — «просту глобальну валютну і фінансову інфраструктуру, яка розширює можливості мільярдів людей». Вже працює офіційний сайт Libra і доступні документи для розробників.

Libra контролює некомерційна група Libra Association зі штаб-квартирою в Женеві. Головну скрипку в ній, звичайно ж, грає Facebook, в числі партнерів-засновників числиться ще 28 компаній. Серед них — платіжні системи Visa і Mastercard, а також інтернет-компанії eBay, Spotify і Über. Всі вони сформують так званий Libra Reserve — пул активів, який забезпечить підтримку Libra. Це є важливою відмінністю її від Bitcoin.

Facebook заявила про бажання запустити Libra в першій половині наступного року. Очікується, що нею будуть користуватися якщо не всі два мільярди користувачів соціальної мережі, то багато хто з них. Причому сфери використання найбільш великі: за допомогою кріптовалюти можна буде оплачувати поїздки і покупки, пересилати гроші по всьому світу (Libra може здобути популярність в країнах, які не мають доступу до традиційним банкам).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Мотив полягає в тому, щоб створити просту глобальну валютну і фінансову інфраструктуру, яка дає можливість мільярдам людей», — прокоментував створення Libra NBC News Данте Диспарте (Dante Disparte), голова відділу політики та комунікацій Libra Association.

Instagram Facebook займеться нова компанія Calibra, в якій посаду віце-президента з продукту зайняв колишній керівник по продуктах в Twitter і Instagram Кевін Вейль — Kevin Weil) — він відповідає безпосередньо за запуск, обслуговування і створення власного цифрового гаманця Facebook, який так і буде називатися-Calibra. Вейл вже повідомляє, що Calibra буде працювати в Facebook Messenger і WhatsApp, а також з’явиться у вигляді окремого додатка для iOS і Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.