Google випустила в Steam безкоштовний інструмент для створення 3D-ігор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У розробників комп’ютерних ігор досить складна робота. Справа в тому, що не існує способу повністю задовольнити запити кожного гравця, адже навіть у проектах із високим рейтингом завжди знайдуться люди, які будуть скаржитися на якісь недоліки, механіку, стиль і так далі. На щастя, у бажаючих створити власну гру з’явився новий спосіб це зробити, причому не вимагаючий від розробника досвіду в написанні коду.

Команда Area 120 з Google представила нещодавно велике оновлення для свого безкоштовного інструменту створення ігор з простою промовистою назвою Game Builder. Він нагадує розвиток Minecraft, не вимагає ніякого досвіду програмування і побудований на принципі перетягування елементів.

Оновлення приносить підтримку воксельних поверхонь, нових базових персонажів, можливість створення освітлення, звуків і ефектів частинок прямо в бібліотеці. Також додані нові приклади і заготовки, включаючи шутер від першої особи і керівництво по створенню колекційних карткових проектів. Оновлення настільки масштабне, що старі напрацювання і елементи майстерні можуть з ним не спрацювати і зажадати конвертації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це відноситься не тільки до візуальних елементів самої гри, де можна перетаскувати ресурси, створюючи власний світ, але і до коду, в якому замість введення рядків, за словами Google, можна просто перетягувати карти в якості відповідей на питання на кшталт: «Як мені рухатися?”. Користувач може створювати рухомі платформи, таблиці результатів, лікувальні зілля, керовані машини і багато іншого.

Серед особливостей Game Builder згадується також підтримка багатокористувацьких режимів, спільної розробки гри, а також швидкий і простий спосіб пошуку безкоштовних 3D-моделей із зібрання Poly. Проект все ще знаходиться в ранньому доступі і, судячи з усього, буде продовжувати розвиватися.

Хоча й підтримується «візуальне програмування», ті, у кого трохи більше досвіду розробки, можуть використовувати JavaScript для створення більш складного і просунутого коду своєї гри. Найприємніше, що інструмент абсолютно безкоштовний, і бажаючі випробувати його можуть просто завантажити копію з офіційної сторінки в службі Steam.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.