Categories: Інше

Lite OS втричі швидша за Windows 10

Share

Операційна система Windows 10 стала доступна в фінальному стабільному вигляді всім користувачам влітку 2015 року, а з тих самих пір пройшло вже чотири роки, за які ситуація в корені змінилася. Протягом багатьох років Microsoft запевняла всіх в тому, що саме за цією ОС стоїть майбутнє, однак нічого такого, як і слід було очікувати, не буде. Навіть керівництво американської корпорації це зрозуміло, тому воно вирішило розробити нову платформу для планшетів, комп’ютерів, ноутбуків, моноблоків і інших гаджетів, а головний її плюс в тому, що вона в три рази швидше десятої «вінди».

Як стало відомо сьогодні, 12 червня 2019 року, американська корпорація Microsoft вже щосили готується до релізу своєї нової операційної системи під кодовою назвою Lite OS, а її повноцінна офіційна презентація відбудеться в кінці цього року, коли і стане відоме точне найменування нової платформи. Не доводиться сумніватися в тому, що дане програмне забезпечення перевершить Windows 10, тому що воно буде швидшим, красивішим, більш стабільним і, що не менш важливо для багатьох, енергоефективнішим.

Головна проблема Windows 10 в тому, що вона споживає дуже багато системних ресурсів будь-якого електронного пристрою, в результаті чого вын починає працювати не тільки більш повільно, але ще і споживає значну кількість енергії навіть при виконанні простих базових задач, на зразок роботи з файлами. У випадку з Lite OS все буде інакше, тому що Microsoft розробила цю операційну систему з чистого аркуша, створивши для неї навіть спеціальне нове ядро. За рахунок цього нова платформа буде модульною, тобто користуватися нею можна буде на будь-яких пристроях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кількість можливостей в Lite OS в порівнянні з Windows 10 буде скорочено в кілька разів, але всі вони в даний час в десятій «вінді» не використовуються, тоді як відмова від них зробить весь інтерфейс більш простим, зручним і зрозумілим, а від безлічі зайвих налаштувань вдасться взагалі позбутися. За рахунок зниження кількості фонових процесів нова операційна система працює в три рази швидше старої, а ще вона може похвалитися повністю новим інтерфейсом і дизайном, виконаним в сучасному стилі. Не обійдеться навіть без абсолютно нового меню «Пуск».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024