Україна скасує роумінг з п’ятьма країнами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Євросоюзі ще в 2017 році запропонували скасувати плату за роумінг між ЄС і Україною. Тепер стало відомо, що в рамках програми EU4Digital виділяються 12 млн євро. Частина цих коштів піде на розвиток телекомунікацій у Східній Європі. Підсумком трирічної програми має стати скасування або зниження плати за роумінг з країнами «Східного партнерства», в тому числі і з Україною.

Єдина роумінгова зона має запрацювати в Україні, Молдові, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджані. Очікується, що до 2020 року будуть улагоджені формальності. Точної дати, коли буде переглянуто розмір плати за роумінг в ЄС назвати не готові — належить багато підготовчої роботи.

Співробітник програм представництва ЄС в Україні Йоханнес Баур уточнив, що підключення України до Єдиного роумінгу з ЄС буде проводитися поетапно. На першій стадії буде створена єдина роумінгова зона з країнами Східної Європи. Потім належить поширення цієї зони на держави ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, переговори з Євросоюзом про скасування плати за мобільний роумінг для українців були ініційовані відразу ж після того, як між Україною та ЄС був встановлений безвізовий режим, і потік українських туристів в Європу істотно збільшився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.