Google скриває дані про популярність дев’ятої версії Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google протягом останніх декількох років регулярно публікувала свіжі дані про популярність різних версій операційної системи Android.

Мало хто помітив, що останнім часом подібних звітів компанія не публікує. Останній звітний період на відповідній сторінці на офіційному сайті датується жовтнем 2018 року.

На той момент частка Android 9.0 Pie була настільки незначною, що нова операційна система не змогла випередити Android 2.3.3 і Android 4.0.3, які тоді були встановлені лише на 0,2% і 0,3% смартфонів відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З того моменту ситуація напевно змінилася, але ймовірно не настільки радикально, щоб Google знову почала публікувати дані про популяризації нової версії Android. Насправді це досить дивно, так як за останні півроку ми щотижня чули новини про вихід Android 9.0 Pie для тих або інших смартфонів.

Швидше за все, Android 9.0 Pie просто не може зрівнятися по швидкості поширення з новітньою версією iOS, Google вирішила відмовитися від практики публікації подібної статистики.

Аналогічним чином надійшла і компанія Apple півроку тому, заявивши, що вона більше не буде публікувати точні дані з продажу iPhone, які продовжують знижуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.