Google сама створюватиме чіпи для своїх смартфонів Pixel та інших пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стверджує авторитетне видання Reuters, найближчим часом пошуковий гігант займеться розробкою власних однокристальних систем.

В даний момент компанія наймає інженерів з Індії, щоб поповнити свою команду під внутрішньою назвою gChips, яка якраз і займається проектуванням чіпів. Поки що штат поповнено на 16 осіб, та набір персоналу триває. До кінця команда буде поповнена на 80 осіб.

Рішення значно підсилити команду gChips говорить про те, що Google готова почати розробку однокристальних систем для своїх мобільних пристроїв. Команда gChip базується в індійському місті Бангалор, де також знаходяться багато інших Індійських виробництва чіпів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела вважають, що якщо Google дійсно зможе випустити лінійку однокристальних систем для своїх пристроїв, то це дозволить компанії ще краще оптимізувати їх програмну і апаратну складові.

Також повідомляється, що проектування чіпів різного дизайну триває в Google ще з 2014 року. Нагадаємо, в смартфонах Pixel 2 з’явився спеціальний процесор обробки зображень Pixel Visual Core, який Google розробляла спільно з Intel. А в Pixel 3 встановлений Titan M, який підвищує безпеку даних користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.