У Intel нарешті з’явився генеральний директор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гучна відставка в стані Intel трапилася наприкінці червня минулого року: пост генерального директора компанії покинув Брайан Кржанич, який пропрацював на своїй посаді більше п’яти років. Наступні сім місяців Intel шукала нового генерального директора. Різні чутки ходили про можливого наступника Кржаніча, але в підсумку його замінив Роберт Свон (Robert Swan). До відставки Кржаніча він працював на посаді головного операційного директора компанії, а після відставки — виконуючим обов’язки генерального директора. Іншими словами, Intel вирішила не запрошувати нікого ззовні, і призначила свою людину.

Роберт Свон — вже сьомий генеральний директор Intel за всю 50-річну історію, і перший з серйозним досвідом фінансиста за спиною. Він приєднався до Intel в кінці 2016 року, а до цього працював на посаді фінансового директора в eBay і Electronic Data Systems Corp.

Цікаво ось що. З чуток, в Intel спочатку хотіли призначити Свона на посаду генерального директора, але не змогли цього зробити протягом півроку через небажання останнього. Подейкують, що Свон, вже будучи в. о., навіть прибирав своє ім’я зі списку потенційних кандидатів на посаду керівника компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але в офіційному повідомленні, опублікованому з нагоди оголошення нового генерального директора, звичайно ж, все звучить дуже красиво. За словами Свона, «коли рада директорів звернувся до мене з проханням взяти на себе цю роль на постійній основі, я вхопився за можливість очолити цю особливу компанію».