Нові шоломи швейцарських гвардійців надруковані на 3D-принтерах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швейцарська гвардія Ватикану, гарно одягнена міні-армія, яка покликана захищати папу римського, отримала нові шоломи, надруковані на 3D-принтерах.

Пластикові шоломи були передані корпусу сьогодні, в 513 річницю заснування цього виду Збройних сил – найстарішого зі збережених до наших днів.

Зовні нові шоломи майже ідентичні попередній версії, але на них зображений герб папи Юлія II, що зупинився на швейцарських солдатах при створенні підрозділу для свого особистого захисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з головних переваг нових шоломів полягає в тому, що вони не будуть так сильно нагріватися на сонці, як колишні, виготовлені з металу. Крім того, металеві шоломи, зроблені в Австрії, важили 2 кг кожен, а нові, зроблені в Швейцарії, важать по 570 г.

Шолом є частиною парадної форми одягу з пізнаваним строкатим поєднанням червоних, жовтих і синіх смуг, яка носиться під час офіційних папських служб і візитів глав держав. В інший час гвардійці, яких налічується близько 110 осіб, носять більш просту однотонну синю форму з беретом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.