З Google Play видалять додатки, які користуються даними користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google продовжує зміцнювати системи безпеки своєї операційної системи Android, а також різних сервісів, включаючи магазин додатків Google Play Store.

На цьому тижні пошуковий гігант оголосив про те, що компанія видалить з магазину Google Play додатки, які вимагають від користувачів доступ до журналу викликів і повідомлень.

Компанія пояснює своє рішення наступним чином: тільки додатки, встановлені в смартфоні з коробки, повинні мати доступ до таких даних користувача. Також було уточнено, що видаленню підлягають не всі додатки, які просять від користувача доступ до історії викликів і SMS. Видаляти будуть додатки тих розробників, які, отримуючи доступ до цих даних, потім отримують з цього вигоду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Google заявили, що компанія має намір підтримувати екосистему Android в здоровому стані. А частина цього є безпека і захист даних користувача.

Раніше Google розіслала розробникам додатків лист з попередженням, в якому дала 90 днів на виправлення. Три місяці минуло, Тепер Google займеться чищенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.