Apple і далі доведеться знижувати ціни на свої смартфони

На даний момент компанія Apple знаходиться в ситуації, в якій жодного разу в своїй сучасній історії не опинялася. Продажі смартфонів падають, причому падають істотно і повсюдно. Компанія офіційно визнала цей факт і попередила інвесторів про те, що її прогнози щодо виручки і прибутку не збудуться.

Кілька днів тому Apple довелося істотно знизити ціни на свої нові смартфони в Китаї, а вчора стало відомо, що компанія навіть просить постачальників знизити ціни на комплектуючі для iPhone, щоб компенсувати падіння продажів, хоча вже Apple точно гріх скаржитися на прибуток в абсолютному вираженні.

Однак аналітики Wedbush Securities вважають, що це лише початок. Найближчим часом вони очікують подальше зниження цін на iPhone XR в Китаї. Фахівці джерела впевнені, що цінова політика найближчого майбутнього матиме ключове значення для Apple в Піднебесній. Причому проблема не тільки в поганих продажах самих смартфонів. Суть в тому, що Apple все більше залежить від різних сервісів, а прийдешній вихід потокового відеосервісу тільки посилить цю залежність. І для Apple критично важливо як мінімум зберегти тих користувачів, які вже є.

Власне, з цієї ж причини компанія може прискорити вихід відеосервісу, який повинен стати її основним козирем в найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.