Скільки заробив голова Apple Тім Кук за 2018 рік?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple на цьому тижні надала комісії з цінних паперів США (SEC) відомості про те, скільки вона витратила на оплату праці топ-менеджерів, включаючи виконавчого директора Тіма Кука (Tim Cook).

За 2018 рік Тім Кук заробив на посаді Apple суму в 15,68 млн доларів, тоді як роком раніше вона склала 12,83 млн доларів. Ця сума включає в себе заробітну плату в розмірі 3 млн доларів і ще майже 12,5 мільйона доларів у вигляді бонусів за те, що компанія виконувала плани по доходу і прибутку за кілька кварталів поспіль.

Крім того, Тім Кук також отримав майже 300 тис. доларів в якості компенсації на перельоти на своєму особистому літаку. Така ж сума була витрачена на оплату праці охорони Тіма Кука.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середня заробітна плата співробітників Apple в 2018 році склала 55,4 тис. доларів (десь 1 539 000 грн.). Але Тім Кук не був найбільш високооплачуваним співробітником Apple. Фінансовий директор компанії Лука Маэстри (Luca Maestri), операційний директор Джефф Вільямс (Jeff Williams) і ще кілька топ-менеджерів заробили понад 26 млн доларів кожен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.