Глава Xiaomi пояснив, навіщо фірма перетворює Redmi в окремий бренд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новини про виділення смартфонів Xiaomi Redmi в окремий бренд йдуть одна за одною. Слідом за анонсом самої події з’явилися коментаря Лея Цзуня (Lei Jun), глави компанії.

Отже, причина в поділі брендів Mi і Redmi лежить на поверхні, і полягає вона у позиціюванні: якщо торгова марка Redmi спочатку створювалася для бюджетних моделей, то Mi в назві – явна ознака флагманського статусу смартфона. Redmi і Mi відрізняються і моделями поширення: якщо Redmi в багатьох країнах пропонуються через онлайнові магазини, то Mi, навпаки, широко представлені в роздрібній мережі. По суті, бренди і так були розділені, але без чіткої межі. Тепер компанія розділить Redmi і Mi цілком і повністю.

Новий підхід дозволить Xiaomi чіткіше позиціонувати смартфони і приділяти кожній з трьох серій (є ж ще і Pocophone!) більше уваги. В результаті моделі серії Mi стануть “преміальніше”, а Redmi будуть більше задовольняти запитам своєї аудиторії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світлі це поділу показовий приклад Huawei, колись відокремила бренд Honor В, по суті, окрему компанію зі своїм керівництвом і центрами розробки. Під торговою маркою Huawei зараз пропонуються флагманські моделі, а моделі Honor беруть своє помірною ціною. При цьому технології і платформи у Huawei і Honor Загальні, що дозволяє чудово економити на ресурсах не на шкоду продажам. Аналогічним чином зараз надійде і Xiaomi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.