5G від Huawei не пустять до мережі Британії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британський оператор зв’язку BT Group (раніше відомий як British Telecom) сьогодні повідомив, що виключає обладнання Huawei Technologies з ядра існуючих стільникових мереж 3G і 4G, і не буде використовувати продукцію китайського виробника в ядрі мережі наступного покоління.

За словами BT Group, в стаціонарній телефонній мережі обладнання Huawei ніколи не використовувалося, а зараз його виключають з ядра стільникових мереж, придбаних разом з покупкою оператора EE. Цей процес повинен привести мережі EE у відповідність з іншою частиною підприємства, і не пов’язаний з політикою.

«В 2016 році, після придбання EE, ми почали процес видалення обладнання Huawei з ядра наших мереж 3G і 4G, дотримуючись принципів мережевої архітектури, існуючих з 2006 року», — наводяться слова представника BT Group.

Представник також сказав, що компанія дотримується тих же принципів при побудові стільникових мереж наступного покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“В результаті Huawei не була включена в вибір постачальників для нашого ядра 5G”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше Huawei відмовили в участі в конкурсах на постачання обладнання 5G в Новій Зеландії та Австралії. Це сталося після того, як Сполучені Штати порадили своїм союзникам не купувати обладнання Huawei.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.