Xiaomi уклала партнерську угоду із IKEA у декількох галузях

Сьогодні на конференції для розробників в Пекіні компанія Xiaomi повідомила про підписання угоди про стратегічну співпрацю з компанією IKEA.

За словами Xiaomi, це означає, що весь спектр інтелектуальних освітлювальних приладів IKEA буде підключений до платформи Xiaomi IoT. Відзначимо, що для IKEA це перший досвід співпраці з китайськими технологічними компаніями. Обидві сторони вважають, що міжнародне співробітництво між Xiaomi і IKEA збільшить популярність розумних будинків по всьому світу. Очікується, що вже в грудні розумними будинками IKEA можна буде керувати за допомогою Mijia APP або Xiao AI.

Глава Xiaomi Group зазначив, що об’єднання штучного інтелекту та Інтернету речей (AI+IoT) є основною стратегією компанії. На його думку, технологія AI+IoT вже в майбутньому — протягом трьох-п’яти років — буде впроваджена повсюдно, відкриваючи нові цікаві можливості взаємодії.

Компанія Xiaomi Group почала розгортання IoT в 2014 році. Зараз екосистема включає майже 2000 моделей пристроїв, а число підключень перевищує 132 мільйони. Кількість активних пристроїв, що активуються Xiao AI, становить близько 100 мільйонів одиниць. Загальна кількість «пробуджень» перевищує 8 мільярдів, число активних користувачів на місяць — 34 мільйони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.