Провести дротовий чи бездротовий інтернет в квартирі?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтернет в будинку і квартирі давно став нормою для сучасної людини. Кількість пристроїв безпосередньо впливає на способи підключення до мережі. Що ж вибрати, провідний або безпровідний інтернет в квартирі? Спробуємо розібратися нижче. А ми рекомендуємо домашній інтернет від Ipnet ця компанія розбираєтсья в якості і надійності своїх послуг.

Коли в квартирі безліч пристроїв, які потрібно підключити до інтернету, на допомогу приходить роутер. З його допомогою можна підключити безліч комп’ютерів до мережі двома способами:

1. Проводове з’єднання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Бездротове підключення.

Ці способи можна комбінувати, адже сучасні роутери тепер справляються з будь-якими завданнями і навантаженнями.

Вибір підключення комп’ютера до мережі залежить від швидкості самого інтернету і можливостей комп’ютера. Безумовно, провідний інтернет швидше, ніж вай-фай. Якщо є можливість – краще протягнути кабель.

Кількість комп’ютерів – головний критерій

При використанні для підключення до мережі сучасних ноутбуків, з хорошим прийомом вай-фаю, краще буде просто встановити роутер. Цього буде достатньо навіть при швидкості 10-20 мб / с.

З ноутбуками проблеми виникають вкрай рідко, а ось комп’ютер підключити до інтернету дистанційно складніше. Найпростіше рішення – це вай-фай адаптер. Кращими є пристрої потужністю 20 dBM, з пропускною спроможністю від 150 Мбіт / с. На практиці ефективніше ті адаптери, які мають антенку.

Зазвичай такі вай-фай приймачі нормально працюють на відстані 5-7 метрів від роутера. Однак, швидкість можуть різати в рази. Наприклад, на відстані 8-12 метрів швидкість передачі падає в 15-20 разів. При швидкості 20 мб / с швидкість буде 1-2 мб / с (навіть легкі фільми можуть пригальмовувати).

Для хорошого сигналу краще провести кабель до комп’ютера. Якщо їх кілька, то протягнути дріт до кожного. Від будь-якого сучасного роутера можна підключити 4 комп’ютери кабелем jr45, а решта гаджети, будь то планшет або телефон, ловитимуть інтернет по повітрю.

Монтаж кабелю – легко і естетично

Щоб квартира не перетворювалася в провідний клубок, слід дотримуватися естетику і грамотно укладати кабель. Найзручнішим варіантом є укладання дроту під переведення в готівку дверей і плінтус. В сучасних плінтусах, прямо по центру, є планка для зручного монтажу різного роду кабелю. Вона легко знімається і, після укладання дроти, ставиться назад. Якщо на шляху стоїть кімната з дверима, що закриваються, то необхідно просто зробити отвір в Лудке двері (свердлом 6 мм). При цьому кабель можна заховати під обналичку.

Подовження абонентської лінії своїми руками

Користуючись дротових або бездротових інтернетом, іноді, потрібно просто подовжити кабель. Для цього зовсім не обов’язково переплачувати фахівця за допомогою спеціального кабелю і роботу. Все можна зробити самостійно.

Щоб подовжити кабель jr45 потрібно зробити наступне:

1. Докупити новий кабель в магазині електрики (в магазинах ціна в 2 рази дешевше, ніж у провайдера).

2. Відміряти від коннектора 10-20см і відкусити кабель плоскогубцями.

3. Зачистити обидва кінці дроту (старий і новий кабель). Для зачистки досить придавити нігтем великого пальця і ​​зірвати оболонку.

4. Скрутити кабель за кольорами так, як показано на обтиснутому (отрезанном) коннекторе. Зазвичай це чотири дроти з восьми. Наприклад, помаранчевий з помаранчевим, біло-помаранчевий з біло-помаранчевим, і те саме проробити з зеленою кручений парою. Після з’єднання чотирьох проводів все послідовно ізолюється, щоб не було замикання.

5. Скрутити другий кінець нового кабелю і провід з коннектором.

Провід тонкі, тому легко скручуються і добре ізолюються (один-два витка ізоляційної стрічки). Після цих операцій на комп’ютері з’являється стабільний інтернет.

Бажано продумувати підключення до мережі відразу, щоб не втрачати час на подовження кабелю, і не витрачати нерви на слабкий вай-фай прийом. Гарантований провідний або безпровідний інтернет в квартирі – це не так важливо, і залежить більшою мірою від обладнання. Головне, щоб він був швидким і стабільним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.