Яким має бути ноутбук для ігор: базові вимоги до «начиння»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Геймерський» ноутбук продуктивний. Ігри потребують високої обчислювальної потужності, є вимоги до графіки. Офісний лептоп з найдешевшим апаратним забезпеченням навряд чи потягне популярні розваги хоча б на мінімальних налаштуваннях.

Зарахувати портативний ПК до ігрового класу дозволяють характеристики «заліза».

Роздільна здатність екрана

Як професійний, так і любительський геймінг передбачає тривалі посиденьки за ноутом. Це означає, що очі гравця піддаються постійним навантаженням. Від поганого екрана наслідки передбачувані: потемніння в очах, надмірна сухість, затьмареність погляду, почервоніння, болісні відчуття під час рухів та інші ознаки комп’ютерного зорового синдрому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З огляду на вищезгадані обставини, добросовісні виробники використовують лише якісні дисплеї з високою роздільною здатністю від Full HD. Останнім часом зростає популярність перспективних 4К ноутів, які будуть в тренді й через багато років.

 За посиланням https://www.moyo.ua/ua/comp-and-periphery/notebooks/igrovoyi/ можна обрати ноутбук для ігор з оптимальною чіткістю. Щоб заощадити час, можна скористатися відповідним фільтром «Максимальна роздільна здатність».

Частота оновлення

Низька частота оновлення дисплея супроводжується неприємними «симптомами»:

  1. Є розриви між кадрами,
  2. помітні кольорові переходи,
  3. мерехтіння та шкода для зору,
  4. уповільнене відтворення команд та реакцій гравця.

Для динамічного контенту і, зокрема, відеоігор потрібна Герцівка вище середньої — від 100 Гц.

Найбільше геймерських моделей — з частотою 144 Гц. Але й це ще не межа. Можна знайти ноутбук в Moyo з екраном до 360 Гц.

Процесор

  • Виробник Інтел або АМД. Перший лідер за технологіями та продуктивністю, другий — за ціною та енергоспоживанням.
  • Кількість ядер — не менше 4. Потоків — 8 або більше.
  • Покоління — що новіше, то краще. Старші поступаються за швидкодією та технологічністю.
  • Можливості розгону. Процесор, який можна розганяти, довше залишається актуальним.

Оперативна пам’ять

Головне, щоб оперативки не було замало. Інакше ігри будуть запускатися повільно, гальмуватимуть та «вилітатимуть» у найвідповідальніші моменти. 8 гігабайтів достатньо для тих, хто ностальгує за ретро-розвагами, які мінімально навантажують систему. 16 гігабайтів — найкращий варіант з погляду співвідношення ціни та якості. 32 Гб — для ААА ігор зі складним геймплеєм та розширеним пакетом налаштувань.

Тип основного накопичувача

Можна обійтися без зайвих коментарів, адже SSD перевершує HDD майже у всьому. Твердотіловий диск швидший, тихіший, стійкий до механічних пошкоджень та довговічний. Він має більш практичний розмір, тому дозволяє зменшити загальні габарити та вагу ноутбука.

Можна розглядати комбіноване рішення SSD+HDD, якщо хочеться отримати максимальний об’єм за кращою ціною.

Відеокарта

Тільки дискретна графіка — щонайменше початкового класу, а в ідеалі — ігрового. У неї є власна оперативка, а отже підтримується обробка графіки на професійному рівні без погіршення загальної працездатності та швидкісних характеристик системи.

Підсвітка клавіатури — must have для тих, хто любить грати вночі. Мікрофон і потужні динаміки — для прихильників командних ігор із вбудованими або сторонніми голосовими чатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.