Чому слід зайнятися SEO зараз і як це правильно зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SEO — це ефективна маркетингова техніка, яка залишається важливою у 2024 році. Відомо безліч прикладів, як якісна оптимізація сайту сприяє досягненню цілей компанії. У цій статті ми прагнемо розвіяти деякі міфи про SEO, уточнити його суть та остаточно відповісти на запитання, чи варто вкладатися у SEO.

Що таке SEO

Багато аргументів проти SEO базуються на нерозумінні суті цього терміну. Це набір практик, які використовуються маркетологами для спрощення знаходження пропозиції компанії через пошукові системи.

SEO є перевіреним методом покращення рейтингу веб-ресурсу в результатах пошуку, що робить його видимим для користувачів, які шукають ключові слова або теми, пов’язані з вашою пропозицією. Але це не лише вибір правильних ключів. Йдеться також про підвищення впізнаваності та авторитетності бренду, поліпшення досвіду користувача, покращення продуктивності роботи сайту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але в будь-якому разі якісне SEO — це не використання оманливих заголовків з метою залучення великої кількості відвідувачів на сторінку. Також не допоможе піднятися в пошуковому рейтингу автоматичне додавання правильних ключових слів до низькоякісного контенту або до веб-сторінки, якою незручно користуватися на мобільних пристроях, або якщо вона повільно завантажується.

Переваги інвестицій у SEO

Правильне розуміння суті SEO та вміння його застосовувати дозволяють планувати роботу так, щоб отримати багато вигод, серед яких такі:

  • збільшення видимості сайту в пошуку;
  • покращення іміджу компанії в цілому і зростання довіри до неї;
  • економія коштів.

Стосовно останнього пункту варто відзначити, що одним із найкращих способів оцінити, наскільки SEO-оптимізація здатна заощадити грошей, є порівняння її з рекламою з оплатою за клік (PPC). Для більшості сайтів органічний трафік становить основну частину переходів на нього. Більшість користувачів Google вважають за краще натискати на органічні результати пошуку, а не на рекламу, оскільки вважають їх більш надійними. Таким чином, компанії, що займаються SEO, заощаджують на рекламних витратах, залучаючи при цьому такий само трафік.

З яких етапів складається SEO

Пошукова оптимізація тільки тоді буде успішною, коли буде проводитися комплексно. Один із важливих напрямів — технічні роботи, у процесі виконання яких виправляють внутрішні помилки, налаштовують редиректи, файли robots.txt і карти сайту, збільшують швидкість завантаження сторінок, додають новий контент і допрацьовують існуючий. Це необхідно для покращення ранжування сайту за запитами.

Наступний крок — контентна оптимізація, що включає адаптацію текстового контенту сайту під потреби користувачів. Це сприяє підвищенню якості ресурсу та збільшенню довіри з боку пошукових систем, оскільки алгоритми оцінюють сайт за якістю текстів та їхньою відповідністю намірам користувачів. Правильне відображення контенту на мобільних пристроях також позитивно впливає на ранжування.

Зовнішня оптимізація або лінкбілдинг є невід’ємною частиною SEO-просування. Без цього етапу неможливо досягти гарного результату. Якісні зворотні посилання вважаються важливим сигналом для пошукових алгоритмів. Роботи із зовнішньої оптимізації вимагають не тільки збільшення кількості зворотних посилань, а й їх якості, причому останнє часто важливіше. Тому при просуванні сайту необхідно обирати авторитетні та релевантні майданчики для їх розміщення.

Чому слід починати втілювати стратегію SEO зараз, а не відкладати на потім

Успіх у SEO не досягається миттєво. Крім того, SEO — це постійний процес. Більшість фахівців сходяться на думці, що оптимізація веб-ресурсу в середньому може зайняти від 6 до 12 місяців, перш ніж ви побачите результати. Це пов’язано з тим, що Google та іншим пошуковим системам потрібен час на сканування та індексацію нових сторінок.

Подібно до того, як введення продукції на новий ринок вимагає часу для створення та зміцнення вашої аудиторії, так і робота над розкруткою сайту вимагає часу і зусиль. Ось чому важливо не відкладати на потім розробку своєї SEO-стратегії.

Джерело: https://wezom.com.ua/prodvizhenie

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.