Що таке Кіберспорт у CS у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберспорт з дисципліни Counter-strike 2 на даний період часу складається зі змагань між командами, які включають 5 гравців. Нововведенням від компанії розробника стало запровадження системи MR12. Абсолютно всі матчі проводяться до 12 раундів (за винятком матчів з рівним рахунком, у такому випадку проводиться додатковий час, в якому команда повинна виграти 4 раунди з 6 для того, щоб досягти перемоги). Якщо вас цікавлять ставки на спорт, рекомендуємо компанію GGBet .

Команди поділяють на 4 рівні

Tier-1. Команди, які знаходяться на даному рівні, найчастіше мають багаторічний досвід роботи з професійними гравцями та турнірними операторами, а також велику базу фанатів.

Tier-2. Це проміжний рівень, який складається з команд, які прийшли з Tier-3 рівня або впали з Tier-1. Команди, які перейшли з Tier-3 рівня, мають незначний вплив на професійній сцені через малу кількість досягнень та невелику базу фанатів. Але в Tier-2 можуть потрапити команди і з Tier-1, оскільки в команді може початися перебудова або конфлікт між гравцями або гравцем і тренером.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Tier-3. На цьому рівні зазвичай представлені команди, які або тільки створили свій склад змагання, або через брак бюджету не можуть дозволити собі більш висококласних гравців.

Tier-4. Команди зазвичай організувалися за домовленістю випадкових гравців. Такі склади найчастіше не мають тренера і грають лише кваліфікаційні турніри, щоб здобути хоч якусь впізнаваність та вагу на професійній сцені.

Турнірні оператори

Я особисто поділяю турнірних операторів на дві категорії: великі та малі. До великих організаторів турнірів я віднесу такі компанії, як ESL, Blast, IEM, PGL. До малих належить велика кількість турнірних операторів, оскільки призові на турнір у рази нижчі, ніж у топових турнірів, але також є свої лідери. Наприклад: CCT, BetBoom, ESEA Advanced, Thunderpick , Pinnacle та багато інших.

Призові великих турнірів можуть досягати 2000000 $. За перше місце на великому турнірі команда може отримати від 100000-1000000 $. На невеликих турнірах призові можуть починатися від 1000-50 000$. За перше місце команда може одержати до 30 000 $. Так звані місцеві турніри, які відбуваються, наприклад, у комп’ютерних клубах, можуть мати призовий фонд до 2000$.

Кваліфікаційні відбіркові на великі турніри.

Якщо проходять відбіркові змагання на великі турніри, серед команд є розділення на регіони. Наприклад, найближчим часом розпочнуться відбіркові ігри на головний турнір року Major (чемпіонат світу). На таких кваліфікаціях поділ відбувається на такі групи як: Європа, Азія, Північна Америка та Південна Америка, Південна Африка та Близький схід, Океанія.

Також Кваліфікації бувають відкритого та закритого типу. На відкриті кваліфікації можуть потрапити усі охочі. А от на закриті відбіркові команди потрапляють або вигравши слот на відкритих кваліфікаціях, або на запрошення від турнірного оператора.

Заробіток кіберспортсмена

Головним доходом професійних гравців є договір з організацією, але може становити лише малу його часть. Бо ж заробіток відбувається ще на рекламних контрактах. Також гравці отримують відсотки з їх іменних наклейок з Major (чемпіонат світу), такий дохід може сягати 1 000 000$ і вище. Багато професіоналів займаються стрімінгом (проведення прямих трансляцій) для своєї аудиторії, яка може жертвувати якісь суми самому гравцю, як заохочення за його рівень гри. Так, у недавньому інтерв’ю гравець STYKO розповів, що за рік заробив приблизно 460 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.