Як відкрити успішну фінтех компанію в епоху турбулентності: досвід українського СЕО та співзасновника Investables Дмитра Локшина

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Не існує ідеальних часів, щоб відкрити компанію та почати вести бізнес. Революції, пандемія, природні катаклізми, війна стали вже постійними спутниками нашого життя і потрібно діяти з оглядом на ці обставини.

Реклама

Одним з тих, хто опанував вміння вести бізнес в епоху турбулентності, став Дмитро Локшин — першокласний фахівець у сфері інвестицій та підприємництва. Він має досвід роботи керівником відділу розробки програмного забезпечення у Hyprr, був співзасновником та Product Manager Grusha.ua.

Дмитро також був СЕО Investables — новаторської платформи, що пропонує інвестиційні портфелі фізичних активів з експертним управлінням — й лідер-візіонер у сфері фінансових технологій. Нещодавно Investables була придбана Stockpile Inc., де він отримав долю та зосередився на вдосконаленні діяльності Stockpile.

Поговорили з Дмитром про його шлях та про те, які кроки необхідно робити, щоб зберегти бізнес у період невизначеності.

Від іммігранта до власника компанії: особистий досвід Дмитра Локшина

Свого часу Дмитру Локшину довелось пережити важкі часи після еміграції до Німеччини, але це навчило його стійкості та вмінню долати труднощі, що неодноразово допомагало йому в підприємництві.

Маючи досвід роботи на посадах, пов’язаних з блокчейном, в тому числі керівника відділу доставки та ICO в компанії Applicature Inc., Дмитро відігравав ключову роль у проведенні успішних ICO для клієнтів. До його обов’язків входило створення смарт-контрактів, токенізація та комплексне управління проектами.

Протягом своєї кар’єри Дмитро обіймав ключові посади в різних стартапах, завдяки чому він розвинув навичку адаптивності та зміг напрацювати універсальні схеми ефективного управління. Так, на посаді директора з маркетингу в eezylife Inc. він досяг значних результатів, залучивши понад 200 000 користувачів лише за чотири місяці та значно знизивши вартість встановлення (CPI). У цій же компанії він обійняв посаду керівника відділу залучення користувачів, де він розширив охоплення додатку на 50% і забезпечив понад 4 мільйони доларів США фінансування.

Підприємницький дух Дмитра вийшов на перший план, коли він став генеральним директором і співзасновником Investables Inc., де він разом із Олегом Шкіндером та Віктором Шалгіновим створили альтернативну інвестиційну платформу для фізичних активів. Його прагнення до демократизації доступу до альтернативних інвестицій у поєднанні з пропозиціями, схваленими SEC та FINRA, зробили Investables першопрохідцем у цій галузі.

Після злияння компанії з Stockpile Inc. Дмитро посів посаду Product Leader з альтернативних інвестицій. У його обов’язки входить нагляд за стеком Martech компанії серії B з фінансуванням понад 45 мільйонів доларів США, а також планування продуктових ініціатив і формування концепції з розвитку продукту.

Кар’єрний шлях Дмитра Локшина характеризується широким спектром навичок: від лідерства та стратегічного планування до розробки продуктів та маркетингу. Його здатність орієнтуватися в складнощах різних галузей робить його цінним джерелом інсайтів для керівництва компаніями в турбулентні часи. За роки роботи на ключових посадах Дмитро напрацював дієві методи ефективного лідерства та прийняття стратегічних рішень в умовах невизначеності.

Важливі кроки, які допоможуть зберегти бізнес у період невизначеності

Багато підприємців вважають своєю найголовнішою перевагою упертість. Це працює у стабільні часи, а у період постійних змін та невизначеності потрібно розвивати гнучкість, вміння адаптуватись та коригувати свої плани.

Ось деякі з кроків, які використовує Дмитро Локшин у своїй роботі:

  • Зібрати команду професіоналів і не заважати працювати. В умовах турбулентності важливо мати коло експертів, здатних адаптуватися до змін. Якщо такі люди є, потрібно довіряти їм та розробити стратегії, що ґрунтуються на їхньому колективному досвіді та інтелекті.
  • Відкритість і чесність — основа внутрішньої комунікації. В епоху невизначеності важливо підкреслити, що ваша компанія цінує своїх співробітників, і бути відкритим з приводу проблем, з якими стикається бізнес.
  • Аналіз ринку: змін в ринкових трендах, споживчій поведінці та конкуренції, а також гнучкість і швидка адаптація допоможуть бізнесу пристосуватися до нових умов.
  • Перетворення негативу на позитив. Замість того, щоб реагувати на труднощі негативно, потрібно бачити в них можливості для зростання і поліпшення. Кризові ситуації — стимул для інновацій і поліпшення процесів.

В епоху турбулентності, коли невизначеність стає нормою, успішні підприємці та керівники приймають виклик, дивлячись у майбутнє з оптимізмом і стратегічним мисленням. Це основа, яка неодноразово допомагала Дмитру Локшину виводити компанію на лідуючі позиції.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: