Що потрібно знати про повербанк для телефона: 5 фактів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Місткість вбудованої батареї у смартфонів варіюється в межах 3500-5000 мАг. За змішаного режиму експлуатації такого запасу вистачає на цілий день. Втім, «важкі» процеси, до яких належить відтворення відео з інтернету та запуск ігор з якісною графікою, швидко витрачають енергоресурси. В результаті телефон розряджається передчасно, а його власник залишається без зв’язку.

Реклама

Звучить неприємно, а на практиці — ще й дуже незручно. Особливо, якщо поряд немає вільної розетки. Порятунок — портативний зарядний пристрій. Він максимально простий в експлуатації: не потребує специфічного обслуговування, підключається за один крок, сумісний з кабелями від різних виробників. Щоб випадково не нашкодити повербанку, потрібно знати 5 фактів про його конструкцію та властивості.

Удари та падіння шкодять «начинці»

Протиударний повербанк на телефон витримує падіння на підлогу чи асфальт з висоти людського зросту. У звичайного запас міцності набагато менший. Він не розіб’ється після невдалого «приземлення», але цілісність внутрішнього оснащення — під питанням. Перевірити її можна хіба розібравши корпус, а це не найкорисніша процедура.

  1. Якщо «оболонку» повера зроблено з пластику, на витривалість та стійкість до механічних пошкоджень годі розраховувати.
  2. З металу — можна сподіватися на кращі експлуатаційні характеристики.

Яким би не був клас захисту, спеціально кидати чи бити зарядний пристрій не потрібно. Також варто відгородити його від впливу сильних вібрацій і тряски.

Спека та холод — вороги ПЗП

Портативні батареї бояться нестабільних температурних умов. Надто висока температура для них небезпечна, як і надмірно низька. Уникнути перегріву та переохолодження не так вже й складно. Достатньо дотримуватися простих рекомендацій:

  • Не зберігати повербанк на підвіконні, особливо — якщо вікно знаходиться на сонячній стороні;
  • не класти пристрій поряд з варильною поверхнею, духовкою, обігрівачами та іншими девайсами, що виробляють тепло;
  • зайвий раз не діставати з сумки або чохла на вулиці взимку;
  • відключати від живлення, коли температура корпусу стає надмірною.

Контакти з водою — ризиковані

У корпусі повербанка є отвори, а точніше — порти для підключення техніки. Через них всередину може потрапити вода. Якщо ПЗП не вологостійкий, наслідки непередбачувані. Від тимчасових проблем з заряджанням, до повної відмови через вихід електронної плати з ладу.

Зовнішній акумулятор не варто брати з собою до ванної кімнати та використовувати поряд з раковиною на кухні. Краще намагатися не потрапляти з ним під дощ, якщо немає кишень або сумки, щоб сховати.

Не можна зберігати повербанк з нульовим зарядом

Оптимальний рівень заряду для зберігання Power Bank 50-70%. Глибока розрядка може призвести до невідворотної втрати місткості. Час від часу (хоча б один раз на місяць) потрібно перевіряти, чи зменшується відсоток заряду, та у разі потреби — поповнювати його.

Не варто зловживати наскрізною зарядкою

Навіть якщо зарядний пристрій підтримує функцію зарядки «наскрізь», краще користуватися нею лише в екстрених випадках. По-перше, вона здатна забезпечити лише повільне підзаряджання. По-друге, через надмірне навантаження повер дужче гріється і, як наслідок, швидше деградує.

У разі виявлення механічних пошкоджень на корпусі або порушень в роботі індикації, не потрібно розбирати аксесуар самостійно. Це завдання для професіоналів, які знають, як усувати типові збої та несправності.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: