Як вибрати зарядку для батарейок АА та ААА?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Як тільки у Вашій квартирі або будинку з’являється багато малопотужних електроприладів, що живляться від лужних батарейок, приходить час задуматися про раціональну купівлю акумуляторів АА і ААА. І йдеться не тільки про придбання джерел живлення, що «довгограють»… Справа в тому, що вже давно навіть брендові виробники, включаючи Panasonic або Philips, пропонують ЗУ для відновлення своїх батарейок. Але придбання такої техніки передбачає наявність певних знань. Тому ми пропонуємо обговорити питання – як вибрати гарний зарядний пристрій для заряджання пальчикових та мізинчикових акумуляторів. Також рекомендуємо ознайомитися з рейтингом зарядок для батарейок АА та ААА у блозі «ЦінаЯкість».

Реклама

Кількість слотів

Сьогодні у продажу можна знайти найрізноманітніші ЗУ для лужних акумуляторів із кількістю слотів від одного до десятків, інколи ще більше. Якщо Ви не збираєтеся використовувати прилад з комерційною метою, то більше 4 слотів Вам навряд чи знадобиться. Набагато важливіше, щоб був рухомий мінус, завдяки якому Ви зможете розміщувати акумулятори різних типорозмірів у корпусі приладу.

Режими роботи

Насамперед, ми маємо на увазі характеристики струму, з яким може працювати прилад. Тут варто враховувати, що низькі струми позитивно впливають на термін експлуатації батарей АА та ААА, але це позначається на швидкості відновлення заряду. Читайте тести пальчикових батарейок (з розрахунками вартості кожного 1 Дж енергії), щоб не переплачувати за бренд та маркетинг. Як показує практика, достатньо кількох режимів, щоб комфортно використовувати прилад у побуті. Наприклад, 0,5А та 1А. Щодо брендових ЗУ, то виробники, як правило, використовують лише низькі струми, адже дорожать своєю репутацією, і часто пропонують свої зарядки для власних фірмових акумуляторів, що постачаються в комплекті. Наскільки це раціонально – судіть самі, але китайський прилад дозволяє заощадити у 3-4 рази більше.

Сумісність із акумуляторами

Топ-10 зарядных устройств для батареек – Рейтинг 2023 года

У цьому плані брендові зарядки від іменитих брендів знову поступаються китайським аналогам, адже часто працюють лише з лужними батареями АА та ААА. У той же час багато менш іменитих торгових марок, які не прагнуть збільшити продаж власних акумуляторів, пропонують ширшу сферу застосування своїх ЗУ.

Вони часто підходить для зарядки різних батарей:

  1. Li-Ion (18650, 21700, інші;
  2. ААА;
  3. АА;
  4. Крона;
  5. Інші.

Таким чином, у плані сфери застосування виразно виграють китайські зарядні станції, які коштують дешевше, і нерідко мають багато додаткових корисних опцій.

Корисні функції

Якщо плануєте придбати недорогу зарядну станцію для відновлення лужних акумуляторів, достатньо приділити належну увагу ряду базових функцій: захист від перегріву; захист від перезаряду; захист від замикання; визначення полярності; індикація рівня заряду. При цьому більш дорогі пристрої можуть додатково включати такі опції, як:

  • відновлення ємності акумулятора;
  • крапельна зарядка;
  • зворотне заряджання від батарейок;
  • точне регулювання сили струму, інше.

Підбиття підсумків

Таким чином, ми можемо підбити підсумки щодо вибору зарядного пристрою для батарейок:

  1. Якщо Ви шукаєте надійний прилад, і Вас хвилює питання тривалої експлуатації батарейок, купуйте фірмові ЗУ та акумулятори однієї торгової марки. Вони коштуватимуть дорожче за мінімум опцій;
  2. Якщо хочете заряджати не тільки АА та ААА, а й літій-полімерні акумулятори (18650) та інші, звертайте увагу на торгові марки, які пропонують універсальні зарядні станції.

Також врахуйте, що для побутових потреб вистачає від 2 до 4 слотів. При цьому однією з найважливіших характеристик є струм заряду (на один і всі канали). Не забувайте приділяти належну увагу ступеню захисту та додатковим опціям, головні з яких ми обговорили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: