Чим можуть бути корисними джерела безперебійного живлення?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відключення електрики призводить до зникнення освітлення в люстрах та лампах, припинення роботи комп’ютерів, пральних машин та електричних чайників. Однак вимушене вимкнення комп’ютера або ноутбука внаслідок електроенергії може призвести до втрати важливих даних або несправностей елементів техніки. Тому у будь-якому офісі чи будинку, де використовуються комп’ютери, корисно мати джерело безперебійного живлення, яке у разі відключення загального енергопостачання дозволить ПК деякий час працювати завдяки своєму функціоналу. Придбати якісний блок безперібйного живлення можна за посиланням – https://stabilizatori.com/ups-ibp-invertory-ua .

Основним елементом джерела безперебійного живлення (у документах він іноді позначається як ДБЖ) є акумуляторна батарея. Коли від звичайної електромережі живлення зникає, ДБЖ включає батарею та продовжує постачати комп’ютер електрикою. Це дозволить людині зберегти потрібні дані в папку або флешку і правильно вимкнути комп’ютер, уникнувши неприємних наслідків. На відміну від резервних генераторів, джерело безперебійного живлення забезпечує моментальний захист комп’ютерів від перепадів напруги/відключення завдяки накопиченому в акумуляторі запасу енергії. Вибрати та купити ДБЖ корисно для будь-якого приміщення і особливо для такого, в електромережі якого часто трапляються різні перепади напруги та електромагнітні перешкоди. У таких пристроях застосовуються батареї різних типів – нікель-кадмієві, свинцево-флісові та інші. Крім батареї, в конструкцію більшості «безперебійників» входять інвертор, випрямляч та фільтр.

В Україні ДБЖ встановлюють в офісних центрах та приміщеннях, де функціонує телекомунікаційне обладнання, центри обробки даних та різна електроніка. В даний час вони доступні за ціною і можуть бути використані для забезпечення працездатності не тільки комп’ютерів та серверів, а й побутової техніки, опалювальних котлів, освітлювального та медичного обладнання. Ми рекомендуємо придбати ДБЖ LogicPower LPM-PSW-1500VA за посиланням – https://stabilizatori.com/ibp-lpm-psw-1500-ua .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дані пристрої поділяють на три основні типи – лінійно-інтерактивні ДБЖ, ДБЖ резервного типу та ДБЖ з подвійним перетворенням напруги. Джерела безперебійного живлення бувають однофазними та трифазними, можуть відрізнятися один від одного вихідною потужністю та іншими параметрами. Деякі ДБЖ можна поставити просто на стіл або підлогу, інші підключаються до особливої ​​стійки. Належним чином підключені вони поглинають короткочасні стрибки напруги, захищають від короткого замикання, здійснюють резервне електроживлення при необхідності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.