Як вибрати блок живлення для ноутбука

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

З роками блок живлення у будь-якого ноутбука зможе вийти з ладу з різних причин – може фіксуватись перепад напруги чи заводський шлюб. Але суть залишається одна – потрібно десь шукати цей блок. Але вибрати останній не вважається простою справою навіть для досвідченого професіоналам, оскільки доведеться акцентувати увагу на багатьох складових – від сили струму до якості силового кабелю. Якщо вам потрібен блок живлення для ПК або ноутбука, рекомендуємо купити блок живлення у наших друзів із магазину TRINITI-SB.

Реклама

Вхідна напруга

Перш ніж приступати до підбору блоку живлення, рекомендується наголосити на вхідній напрузі. У більшості країн СНД чи Росії підтримується напруга 220 В та брати моделі, розраховані на американський ринок, які гарантують силу струму не більше 110 В, не вважається розумною справою.

Вихідна напруга

Тут потрібна велика уважність. Більшість моделей ноутбуків стабільно працюють при напрузі 12 В. Якщо купувати БП, у якого підтримується всі 20 В, то материнська плата від навантаження зможе згоріти. Потрібно брати до уваги, що більшість ноутбуків зможуть витримувати пікову напругу не більше 1.5 В та для ноутбуків, що працюють від 12 В, рекомендовано вибирати БП з вольтажем не більше 13.5 В!

Сила струму

Від сили струму залежить – як швидко зможе заряджатися ноутбук. Часто цей показник становить 1.5-6 А. Підбір оптимальної сили струму не вважається великою проблемою – якщо ноутбук використовуватиметься як офісний комп’ютер, то цілком можна брати варіант, що забезпечує мінімальний рівень сили струму. Але все змінюється, якщо користувачеві важливо пограти в ігри – витрата енергії виявиться вищою і слабкі БП можуть у цьому випадку перегріватись і виходити з ладу.

Штекер підключення

Вони зустрічаються у продажу різними – від класичних прямокутних до циліндричних версій. Але досить часто можна знайти штекери з круглим дизайном та діаметром до 5.5 мм, але внутрішні контакти рідко бувають більше 1.6-2.5 мм у діаметрі. У будь-якому випадку перед придбанням БП рекомендується підключити його до техніки – шнур повинен заходити з легкістю і комп’ютер повинен почати заряджатися досить швидко. Якщо штекер бовтається і комп’ютер заряджається, то ні, то краще утриматися від такої покупки.

Якість шнура

Усі шнури для ноутбуків мають бути правильними, тобто. мати обплетення і сам кабель. Обплетення потрібне не тільки для армування, але також тече струм, і він забезпечує зарядку БП ноутбука. Якщо раптом шнур пошкодиться, то необов’язково викидати БП, вартість якого може виявитися запросто $20 – часом просто віддати все майстру, який видалить старий шнур і встановить новий. Але якщо після такої операції ноутбук не заряджається, то рекомендується купити блок живлення для ноутбука і бути впевненим в одному – протягом 40-60 хвилин батарея зарядиться на всі 100%.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ