Ремонт батареї Macbook Air – коли він необхідний?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Макбук став свого часу феноменом. Ми побачили тонкий алюмінієвий корпус, стильний сріблястий логотип компанії на задній частині екрану, яке підсвічувалося.

iOS, процесор заслуговують окремих овацій. Ніякого підвисання, підвищений рівень безпеки. Гаджет став невід’ємною частиною життя багатьох людей по всьому світу. Air вміщує собі всі додатки для максимального спрощення користування: блокнот, соціальні мережі, браузер, таблиці excel, помічник Siri. Ще один плюс 一 увімкнув і можеш починати роботу. Не потрібно встановлювати додатково драйвери, шукати диск з операційною системою. Тому ми так обожнюємо цю продукцію.

Аккумулятор в ноутбуках Apple має обмежений термін експлуатації. Як би не берегли запчастину, рано чи пізно, все одно доведеться змінювати. Стан вимірюється в циклах перезаряду. Для перевірки натисніть одночасно клавішу option і яблочко в верхній частині екрану. З’являється вікно де буде вказано, чи заряджається запчастина, скільки повних циклів вже пройшло. Зазвичай, після 1000 розряду починається знос. Це природній стан, свого роду старіння. Для сповільнення цього процесу радимо правильно заряджати макбук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміти, що комплектуюча вийшла з ладу дуже просто:

  • В середньому автономної роботи комп’ютера вистачає на 5-6 годин активного використання. Якщо вже через пару годин приходить сповіщення про необхідність підключення зарядного пристрою, то настав час замінити батарею на Макбук.
  • Laptop починає інтенсивно нагріватися, шуміти, гудіти. Така несправність ще може сигналізувати про засміченість системи охолодження. Тому візит до спеціалістів обов’язковий, якщо хочете повноцінно розібратися з проблемою.

Не використовуйте ПК постійно підключеним до мережі. В такому випадку акумулятор не може повноцінно розрядитися. Його потрібно буквально розігнати. Так би мовити, тренувати для інтенсивної роботи без електроенергії.

  1. Експлуатуйте тільки оригінальний комплект зарядного пристрою. Краще витратити кошти на якісні аксесуари, ніж потім бігати в пошуках сервісного центру Apple в Києві, бо пристрій почав раптово працювати некоректно.
  2. Якщо виникла необхідність заміни, встановлюйте тільки сертифіковані акумулятори з можливістю гарантійного обслуговування.
  3. Не рекомендуємо виконувати ремонт Macbook Air самостійно, якщо не володієте необхідними навичками, не маєте спеціально підготовленого робочого місця з гарним освітленням. Особливо це стосується макбуків починаючи з 2015 року випуску. Батарею потрібно вклеїти в корпус, притримуючи шлейф материнської плати. Це доволі складна робота і довірити її слід тільки кваліфікованим спеціалістам сервісного центру AppleFix.
  4. Після проведення заміни попросіть майстра, щоб макбуку провели повноцінне тестування запчастини. Тобто пройти повноцінний цикл заряду. Краще, якщо їх буде декілька.

Ремонт відбувається в кілька етапів:

  • Зняття задньої кришки.
  • Відокремлення шлейфів материнської плати, акб.
  • Сепарація бракованої деталі.
  • Чистка пристрою від пилу, забруднень. Заміна теплопровідного шару 一 термопасти.
  • Фінальна діагностика перед видачею клієнту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.