Де взяти кредит, якщо всюди відмовляють?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому таке буває?

Що робити, якщо, подавши заявку на кредит, ви отримали відмову? Позичальникам варто знати, що кредитор зазвичай не пояснює причини негативного рішення. У більшості випадків підставою для відмови є:

  • Відсутність підтверджених прибутків. Клієнт, який не може підтвердити прийнятну суму регулярних доходів, вважається в банках ризиковим.
  • Зіпсована кредитна історія. Клієнтам, у яких у минулому були випадки прострочених виплат і залишилися незакриті позики, оформити нову позику складно. Взяти банківську позику непросто й тим, хто хоче позичити гроші вперше, тобто людям, які не мають кредитної історії взагалі.
  • Велике боргове навантаження. Навіть якщо позичальник своєчасно виплачує наявні борги, але їхній розмір досить великий — більш ніж половина підтверджених доходів, банки вважають за краще не ризикувати.

Як правильно вчинити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після отримання відмови потрібно проаналізувати свою ситуацію та намагатися зрозуміти, який з описаних вище варіантів стосується вас. Якщо проблема полягає у великій закредитованості, можливо, варто тимчасово відмовитися від нової позики та постаратися якнайшвидше виплатити поточні борги.

Якщо ж ви впевнені у своїх фінансових можливостях, але не можете офіційно підтвердити додаткові доходи чи якщо ви мали проблеми з виплатами за попередніми позиками, замість банку можна звернутися до мікрофінансової організації (МФО). Тут найбільші шанси взяти кредит онлайн на карту срочно і без відказу 24/7, тобто в будь-який день тижня та в будь-який час доби.

Реальні шанси на позитивну відповідь

У МФО, як і в банках, рішення ухвалюється після перевірки. Враховуються дані, надані в анкеті самим клієнтом, а також інформація про позики, наявна в бюро кредитних історій.

Проте, на відміну від банківських структур, вимоги й обмеження для позичальників у МФО значно м’якші. Не потрібне й документальне підтвердження доходів — достатньо відомостей, зазначених у заявці. Завдяки такому підходу шанси позичити гроші в мікрофінансовій організації набагато вищі, МФО фактично надає можливість поліпшити репутацію.

Позичальникам з поганою кредитною історією потрібно бути готовими до того, що вони, найімовірніше, зможуть отримати кредит невеликого розміру, на короткий термін і під вищий відсоток, якщо порівняти з банківськими умовами. Однак після своєчасної виплати кількох таких короткострокових позик кредитний рейтинг поступово підвищується, і в майбутньому можна розраховувати на вигідні позики в будь-яких фінансових установах.

Як і де знайти МФО, яка погодиться оформити позику, якщо скрізь відмовляють?

В Україні працює близько сотні ліцензованих МФО. Якщо самостійно шукати інформацію щодо них та порівнювати умови, знадобиться багато часу. Натомість можна скористатися послугами фінансових маркетплейсів, таких як LeanLoan. Це сервіси, де збираються та аналізуються дані щодо доступних кредитних програм. Для прискорення пошуку клієнти можуть користуватися фільтром, вказавши оптимальні параметри за термінами, сумами, типом позики та іншими критеріями. Послуги сервісу для позичальників безкоштовні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.