Експерти склали список найбільш поширених онлайн-загроз на поточний момент

Binary code displayed on a laptop screen is reflected in the sunglasses in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 17, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У ESET склали список найбільш поширених онлайн-загроз на поточний момент. З кінця минулого року кіберзлочинці продемонстрували занадто високу активність, вони шукали новий спосіб для атак.

Основні тези:

  • У поточному році знову повернувся шантаж через електронну пошту на тему поширення контенту еротичного характеру про жертву. Він передбачав розсилку листів про встановлення на ПК шкідливого ПЗ для збору інтимних даних.
  • На 90% зросла кількість оманливих додатків для Android. Тут мусувалася тема позики грошей з обіцянкою швидкого і легкого доступу до них. Насправді крали особисту інформацію користувачів.
  • На 40%+ стала більшою кількість прихованих додатків і майже на 20% – рекламного шкідливого програмного забезпечення. Найчастіше це були безкоштовні ігри, які заробляють на показі реклами.
  • Для обходу заходів безпеки Microsoft зловмисники змінювали макроси Office на небезпечні файли OneNote.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.