Відновлення ринку нових автомобілів – знову зростання за результатами червня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Позитивні новини для автолюбителів: статистика свідчить, що автомобільний ринок України у червні 2023 року продовжує демонструвати стійке зростання.

Згідно останніх даних, оприлюднених на офіційному сайті асоціації «Укравтопром», кількість реєстрацій нових автомобілів за перше півріччя 2023 року збільшилася в півтора рази порівняно з аналогічним періодом 2022 року і склала близько 27 000 автомобілів.

Що стосується показників червня, то кількість проданих нових автівок становила 5600 тис. і перевершила показники травня на 9%. А у порівнянні з депресивним 2022 роком, продажі нових автомобілів зросли майже вдвічі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, незважаючи на стабільну позитивну динаміку, у порівнянні з довоєнними показниками 2021 року, попит на нові моделі серед українців зменшився на 36%.

В процесі аналізу показників за червень 2023 стали відомі і бренди – лідери продажів.

До топ-5 увійшли:

  • Toyota – 1076 проданих авто;
  • Renault – 682 авто;
  • Volkswagen – 470 авто;
  • Skoda -401 авто;
  • BMW – 319 авто.

10-ка моделей-лідерів у червні виглядає так:

  1. Надзвичайно популярною серед українських водіїв залишається народний Renault Duster з показником у 656 автомобілів;
  2. Toyota RAV-4 посідає почесне друге місце з 311-а авто;
  3. Популярний седан Toyota Corolla опинився на третьому місці з продажам у 202 одиниці;
  4. Перший електричний кросовер відомого німецького бренда Volkswagen ID.4 став четвертим з показником в 189 од;
  5. І останньою в п’ятірку топ-продажів увійшла Mazda CX-5 з 167-ма авто.

Друга п’ятірка лідерів червня:

  1. Toyota Land Cruiser Prado – 149 од;
  2. Hyundai Tucson – 143 од;
  3. Skoda Octavia – 127 од;
  4. Toyota Camry – 124 од;
  5. Skoda Karoq – 117 од.

Як бачимо, найпопулярнішим залишається відомий японський бренд Toyota, чотири моделі якого увійшли до 10-ки лідерів продажів серед українців. До слова, Toyota вже третій рік утримує світову першість за кількістю проданих автомобілів. Якщо вас також цікавить покупка Toyota, або іншого авто, то зробити це можна на MymyCars.com автобазар України.

Стабільний ріст демонструє також український ринок вживаних автомобілів. Згідно даних «Укравтопрому», протягом червня українці стали власниками найбільшої кількості вживаних автівок за останні 10 місяців.

Також, збільшилася кількість операцій на ринку комерційного транспорту. Вантажівки та спеціальні авто у червні досягли позначки у 1068 реєстрацій та перевершили травневі показники на 12%, а показники аналогічного періоду за 2022 рік у 2.5 рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.