Підгузки для новонароджених: як обрати правильно

Підгузки суттєво спрощують догляд за малюком — гігієнічні засоби вбирають фізіологічні виділення дитини, залишаючи одяг та постільну білизну в чистоті. Проте новоспеченим батькам не так просто зорієнтуватися серед пропозицій, які пропонує сучасний ринок. Велика кількість різних підгузків для новонароджених різних виробників змушує замислитись над тим, який варіант обрати.

На що зважати під час вибору підгузків

Сказати напевно, що та чи інша марка підійде якнайкраще вашій дитині, складно. Всі малята різні, тому наперед передбачити індивідуальну реакцію неможливо. Як показує практика, батьки протягом перших тижнів методом проб можуть визначити найкращий варіант для малюка. Ми ж рекомендуємо звернути увагу на загальні критерії, які допоможуть зорієнтуватися серед асортименту.

Розмір

Виробники маркують дитячі засоби гігієни цифрами: «0», «1» і т. д. Для малюків, які народились з вагою від 3 кг підходить «одиничка». Такі підгузки розраховані на дітей з масою 3–5 кг. А от діткам, що народилися передчасно та мають вагу меншу за 3 кг, краще обрати «0».

https://static.babyshop.ua/images/1000xAUTO/2ccdcfdcb813a504bd1426e0ec1e4c33.png

Конструктивні особливості

Для новонароджених малюків виробники зазвичай пропонують підгузки зі спеціальним вирізом для пупка. Такі засоби гігієни залишають пупкову ранку відкритою, що сприяє швидкому загоєнню. Обирайте бренди, що використовують гіпоалергенні матеріали, які не провокують дерматити та інші алергічні прояви. Також віддайте перевагу виробам без ароматичних домішок та інших синтетичних віддушок.

https://static.babyshop.ua/images/1000xAUTO/4e7c12fd5b7cbdbf8d894590f0324025.jpg

Марка

Краще віддати перевагу добре відомим брендам. Такі компанії заслужили репутацію та довіру батьків не лише рекламою, а і якістю продукції. Зокрема можна обрати:

  • Pampers Premium Care — це відома серія, що відрізняється гарною якістю. Ця марка рекомендована педіатрами. Підгузки мають індикатор наповнюваності, оснащені еластичними боковинками та резиночками-манжетами, що запобігають протіканню.
  • Huggies Elite Soft — дуже м’які з ніжною на дотик внутрішньою поверхнею підгузки. Завдяки ультрапоглинаючому шару Soft Absorb рідина вбирається миттєво, залишаючи шкіру дитини сухою.
  • Libero Newborn — підгузки, що розроблені спеціально для ніжної шкіри новонароджених малят. Вироби оснащені еластичним пояском, мають спеціальний бар’єр, що захищає від протікань, та виріз для пупка.
  • Merries — це японська марка, що пропонує ультрам’які підгузки з гарними характеристиками. Вироби швидко поглинають вологу, добре пропускають повітря, запобігають появі попрілостей.
  • GooN — теж японський бренд, що пропонує гарний догляд для малюків, що народилися передчасно. Внутрішній шар гігієнічних засобів дуже м’який і ніжний, швидко поглинає та рівномірно розподіляє вологу всередині.

https://static.babyshop.ua/images/1000xAUTO/79838c4b9514677f91e5f1b2f2dcaf32.jpg

Ще одна рекомендація: не варто купувати багато підгузків однієї марки однакового розміру. Краще спочатку оберіть найбільш комфортний варіант, а потім беріть продукцію невеликими партіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.