Вибираємо правильний Wi-Fi роутер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У більшості сімей є Смарт-телевізори, ноутбуки, нетбуки та смартфони, які здатні входити до Інтернету бездротовим способом. Для цього знадобиться придбання Wi-Fi роутера, відмінного високою потужністю, надійністю та низьким споживанням енергії. Але вибрати правильний Wi-Fi роутер не просто непідготовленій людині, оскільки важливо звертати увагу на безліч технічних складових – від потужності до стандарту. Рекомендуємо придбати 4G WiFi роутер у наших пратнерів.

Потужність роутера

Вибираючи для сім’ї Wi-Fi роутер, слід акцентувати увагу на головній складовій даної техніки – це потужність. Для міської агломерації не завжди розумно вибирати надмірно потужні моделі (до 1000 мВт), що мають радіус роботи до кількох сотень метрів. Для більшості міських квартир оптимально вибирати моделі малої потужності (до 100 мВт), у яких радіус дії часто варіюється в межах 10-20 метрів навіть у будинках з бетону!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стандарт роботи

Стандарт у будь-якого Wi-Fi здатний вплинути на швидкість прийняття та віддачі сигналу безпосередньо. Коли у даного типу обладнання використовується новий стандарт 802.11 n, цей факт буде вказувати на наступне – прилад зможе з легкістю здатний підтримувати передачу цифрових даних, швидкість яких становитиме 150 Мб/с. Важливо! Такий тип обладнання часто має одну антену, але якщо купити версію з безлічі антен, що виступають, кожна з яких відповідальна за прийняття або віддачу цифрового сигналу, то швидкість роботи Інтернету збільшується кратним чином.

Частота роботи

Більшість цього типу устаткування бюджетної категорії впевненим чином здатні як приймати, і роздавати сигнал на 2.4 ГГц, що часто гарантує радіус дії до 40 м. Якщо частота виявиться повністю забитою, рекомендується набувати ідентичний тип устаткування, але здатний працювати на 5 ГГц. Якщо і така частота виявляється забитою, розумніше брати техніку, здатну працювати на 802.11 ac, яку можна віднести до з’єднання 5G. Важливо! Потрібно пам’ятати, що останній тип стандарту апріорі гарантує охоплення відносно невеликого радіусу.

Роутери з LAN-портами

Для більшої частини персональних комп’ютерів (ПК) розумніше придбати версії з портами LAN (часто є до декількох портів), завдяки яким можна застосовувати надійне дротове з’єднання. А ноутбуки та телефони можна підключати до Інтернету класичною бездротовою технологією. Якщо обладнання оснащується портом USB, то цей факт позначиться позитивним фактором – до техніки можна легко підключити будь-який тип периферійного обладнання: від принтера до 3G модему. В останньому випадку можна отримувати сигнал із стільникової вежі в сільській місцевості з легкістю. Навіть якщо будинок виявиться знеструмленим, такий роутер, що часто має акумулятор ємністю до 2 000 мАг, здатний гарантувати автономну роботу до десяти годин.

Захист даних

Захист трафіку має велике значення. Якщо перші моделі широко застосовували стандарт захисту у вигляді WEP, яка зламувалась за хвилини хакерами за допомогою власних ноутбуків та профільних програм, то в сучасних роутерах широко використовується захист у вигляді WPA 2, що ґрунтується на технології захисту на 128 бітах. Такий захист не здатний зламати навіть досвідчений хакер, якщо для входу до Інтернету користувач буде використовувати складні паролі.

У будь-якому випадку придбання бездротового роутера виявиться вірним рішенням для сім’ї – можна буде підключатися до Інтернету легко, швидко та гарантувати повне збереження даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.