Чи можна виправити невдалий татуаж брів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не завжди результат перманентного макіяжу виправдовує очікування. Татуажу хочеться швидше позбутися, якщо пігмент вийшов за контур, став неприродним колір або форма не підходить до рис обличчя. Щоб виправити неприємність, доведеться звернутися до майстра, оскільки самій перекрити або вивести барвник не вдасться.

Причини невдалого татуажу

Якщо макіяж виглядає неприродно яскраво та недоречно, з’явилися відливи інших кольорів або брови фарбовані нерівномірно, отже, ви відвідали майстри з недостатнім рівнем підготовки. Не дозволяйте експериментувати, використовувати себе як навчальний посібник. Недосвідчений фахівець може не лише зіпсувати зовнішній вигляд, не оцінивши особливості обличчя та кольоротип, а й занести інфекцію.

Інші причини помилок майстра – використання неякісних барвників, незнання основ колористки або недотримання глибини введення. В результаті брови згодом відливають зеленню, синьовою або різними відтінками червоного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нерівномірному фарбуванні не завжди винен фахівець. Таке трапляється у дівчат із жирною шкірою. Пігмент не приживається через посилену роботу сальних залоз.

Нехтування порадами майстра з підготовки до процедури та догляду за бровами після неї відбивається на якості татуажу. Розмочування, зривання скоринок, не використання засобів для загоєння призводить до вимивання пігменту.

Як виправити помилки

Перш ніж вирушити в салон для видалення татуажу, варто розглянути інші, менш радикальні способи:

1. Корекція форми

Виправити невдалий татуаж можна, якщо проблема незначна. Не варто йти до того ж салону. Знайдіть за відгуками знайомих хорошого майстра, який скоригує контур за рахунок збільшення площі нанесення.

2. Перекриття іншим барвником

Якщо брови надто темного кольору, не чекайте, поки вони вицвітуть. Фахівець перекриє чорноту світлішим тоном. При необхідності майстер зафарбує неприродний відтінок, заповнить прогалини або затемне вицвілий пігмент.

3. Використання декоративної косметики

В цьому випадку помилку коригують щодня. Вибирайте цупкий засіб з урахуванням кольоротипу.

Якщо невдала робота майстра позначилася на здоров’ї, доведеться вивести фарбу, виправлення форми та кольору не допоможе.

У яких випадках корекція неможлива

Перекрити невдалий татуаж не вдасться у кількох випадках:

  • процедура проводилася раніше;

  • пігмент вийшов за контур або введений надто глибоко та щільно;

  • перманентний макіяж наносився одразу без промальовування ескізу;

  • використовувався неякісний барвник, який згодом набув синій, рожевий чи зелений відтінок.

Не можна підняти опущені вниз хвостики, виправити дугоподібні лінії на прямі, товсті на тонкі чорно-сині на русяві.

Важливо звертатися до кваліфікованих майстрів татуажу, які знають та застосовують на практиці перевірені часом техніки татуажу. Вони вводять пігмент так, що надалі не виникає проблем із його видаленням або виправленням.

Методи видалення пігменту

Якщо корекція безсила, тату брів видаляють повністю двома способами – лазером чи ремувером. Існує ще один радикальний спосіб – електрокоагуляція, яку косметологи використовувати не рекомендують через великий ризик утворення рубця на місці опіку.

Лазерне видалення

Цей варіант позбавлення тату більш надійний. Кількість сеансів залежить від насиченості тону. Менше процедур буде потрібно, щоб вивести світлий, неглибоко введений пігмент. Неодимовий лазер ефективний при видаленні класичного татуажу, пудрового напилення та мікроблейдингу.

Спрямований промінь справляється із занадто темним та неприродним кольором. Він руйнує структуру барвника, чиї частинки виводяться зі шкіри природним шляхом через лімфу протягом місяця. Незалежно від кількості необхідних сеансів, ефект від лазера помітний одразу.

Процедура не викликає опіків, лише набряк, почервоніння. Лазерне видалення перманенту не вимагає відновлювального періоду, але шкіра стає чутливою до УФ-випромінювання. Перед виходом на вулицю використовують сонцезахисні засоби.

Ремувером

Хімічний засіб на основі лугу або кислоти вводять за допомогою голки для татуажу до пігменту, де він благополучно руйнується. По суті, процедура дублює нанесення перманентного макіяжу, тільки замість барвника під верхні шари шкіри майстер вводить ремувер. Цим методом видаляють пігмент повністю або частково, щоб виправити форму.

Хімічний спосіб виведення пігменту застосовують на свіжому та давньому татуажі. Недоліки процедури – можливі алергічні реакції, лущення, утворення скоринок при загоєнні.

Як уберегтися від помилок і що виключити при невдалому татуажі

Неідеальний результат відвідування салону частіше залежить від необачності дівчат, зневаги до рекомендацій фахівця.

Щоб отримати очікуваний ефект, необхідно:

  • перед тим, як вибрати майстра, почитати відгуки, подивитися портфоліо або прийти в салон і поговорити з клієнтами;

  • попросити сертифікат витратних матеріалів, щоб переконатися у їх якості;

  • перед татуажем зробити алерго-тест на пігмент;

  • виконувати всі розпорядження спеціаліста з догляду за бровами після процедури.

Якщо помилка здійснена, не поспішайте її виправляти у найближчому салоні або у майстра, який робив перманентний макіяж. Щоб не погіршити проблему, проконсультуйтеся у косметолога, вивчіть методики корекції, виберіть безпечну.

Бажання виглядати доглянуто без щоденного макіяжу приводить жінок до салонів краси. Але іноді з тієї чи іншої причини результат не тішить. Тільки грамотний майстер здатний виправити помилку, підібравши відповідний спосіб корекції. Неприпустимо виводити барвник самим, оскільки хімічні речовини можуть спричинити алергію, опік та інші неприємні наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.