У якій валюті вигідніше зберігати свої заощадження?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Питання захисту своїх заощаджень від можливого знецінення постає перед багатьма громадянами. Справді, накопичити значну суму коштує чимало праці, і нікому не хочеться раптово виявити, що всі заощадження «з’їла» інфляція. Тому одним із найважливіших нюансів щодо захисту своїх накопичень є правильний вибір валюти.

Реклама

У багатьох ще свіжі в пам’яті не найприємніші моменти недавнього минулого, коли знецінення національної валюти відбувалося буквально на очах. Тоді більшість громадян відчули на власному прикладі, що означає ще вчора бути потенційним власником автомобіля, а сьогодні за ту саму суму не купити дитячий велосипед. Ті, хто зробив правильні висновки, надалі «не складали яйця в один кошик», намагаючись зберігати свої накопичення у різній валюті. Ми рекомендуємо обмен валют в Херсоне де дуже вигідний курс.

У якій саме валюті сьогодні найвигідніше накопичувати гроші?

Лідером довіри серед більшості наших співгромадян за традицією залишається долар США . Наступним у рейтингу іноземних валют значиться євро . У цій валюті багато хто воліє зберігати свої заощадження, також вона є оптимальним варіантом для громадян, які часто відвідують Європу та країни ЄС. Крім того, незважаючи на відносну “молодість”, євро має дуже стабільні позиції на світовому валютному ринку. Тому купить доллар в Херсоне можна по вигідній ціні.

Якщо говорити про професійну думку фінансових фахівців, то більшість із них вважає найбільш стабільною валютою швейцарські франки . Свого часу ця валюта теж переживала значні потрясіння, але це було давно (більше 70 років тому), і відтоді швейцарські франки вважаються одними з найміцніших грошей.

Що стосується інших видів іноземної валюти ( ієн, юанів, фунтів або крон ), то вони мають меншу популярність серед українців. Хоча, задля справедливості, варто зазначити, що прихильники зберігання грошей в екзотичній валюті теж є.

Деякі нюанси

При виборі валюти для зберігання та накопичення грошей варто пам’ятати про кілька важливих моментів. По-перше, якщо валюта не надто поширена, то купити її буде досить проблематично, а отже – і недешево. Чи буде вартий результат витрачених зусиль – спірне питання. По-друге, тверду гарантію абсолютної безпеки накопичень не зможе дати жодна, навіть найстабільніша, валюта. Тому що коливання валютного ринку відбуваються постійно, і стабільність валюти в певному сенсі – поняття відносне.

Тому варто звернутися до фактів, які свідчать, що останніми роками дохідність валютних банківських вкладів значно нижча, ніж вкладів у гривнях. Так, судячи з пропозицій деяких банків, прибуток від гривневих вкладів перевищує дохід від депозитів в іноземній валюті практично у дворазовому розмірі.

Однак при цьому фінансові фахівці радять враховувати попередній досвід, і, щоб уникнути неприємних сюрпризів, зберігати свої гроші у різній валюті. З погляду середньострокової перспективи такий варіант буде оптимальним: якщо дешевшає одна валюта – найчастіше дорожчає інша, що дозволяє врівноважити середню вартість заощаджень.

Детальніше – https://obmenka.ks.ua/

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ