Яку техніку вибирають поціновувачі музики?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З появою смартфонів та якісних гарнітур у меломанів з’явилася можливість слухати улюблену музику в дорозі, під час прогулянки, тренування чи пораючись по дому. Проте одна справа – слухати улюблені мелодії через навушники, а зовсім інша – через потужні колонки сучасного музичного центру.

Різновиди музичних центрів

Сучасний музичний центр – це пристрій для відтворення аудіофайлів із різних носіїв. В ТОПі найпопулярніших сьогодні – моделі з картами пам’яті та USB-флешками. Проте серед меломанів, які займаються колекціонуванням ліцензійних дисків та платівок, не втрачають популярності музичні центри з підтримкою CD, а також техніка для прослуховування музики на вінілових носіях.

Якому різновиду техніки варто віддати перевагу, перш за все залежить від того, з яких носіїв ви плануєте слухати музику. До речі, і найсучасніші моделі музичних центрів, і варіанти для вінілових платівок можна купити на серісі OLX, де є широкий асортимент нової та вживаної техніки різних брендів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічні параметри музичних центрів: на що звернути увагу?

Основними критеріями вибору музичного центру можна назвати такі:

  • потужність – для оптимального звучання варто вибирати техніку з показниками від 50-70 Вт;
  • тип комплекту – залежно від моделі кількість предметів у наборі може мінятися (буває різна кількість колонок, деякі комплектуються сабвуфером для відтворення низькочастотних звуків);
  • формати аудіо – сучасні моделі музичних центрів підтримують більшість форматів, в техніці ранніх поколінь функціонал більш обмежений;
  • додаткові функції – в деяких моделях передбачена можливість запису музики з диска чи радіо на флешку, ручне налаштування частотного звучання, конвертування музичних файлів;
  • матеріал корпусу колонок – характеристика впливає не лише на зовнішній вигляд техніки, але і на якість звучання: пластикові колонки найдешевші, проте дають не найкращий звук, особливо на значній гучності, дерев’яні колонки якісно відтворюють звук з різними характеристиками, проте коштують дорожче.

Найкращий спосіб зекономити при купівлі якісного музичного центру – вибирати техніку на OLX. Зараз на сервісі виставлено на продаж більше тисячі пропозицій акустичних систем та центрів різних брендів, з різними технічними характеристиками за ціною від декількох сотень до декількох тисяч гривень, тож можна без особливого клопоту підібрати модель з важливими для себе характеристиками.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.