Яка основна валюта в світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як показує практика, стійкість світових валют перевіряється часом. У XX столітті надійним вкладенням вважали швейцарський франк. У XXI він як і раніше очолює рейтинг 50 найбільш стабільних грошових знаків і за останні двадцять років додав 75 ​​відсотків відносно долара США. Інвестори вважають за краще вкладатися саме в нього – в країні високий ступінь економічної свободи: немає залежності від одного-двох секторів, висока продуктивність праці, низька ставка рефінансування, позитивний торговельний баланс. І головне – незмінно слабка інфляція. Ми рекомендуємо курс валют Полтава якщо Ви бажаєте придбати нову валюту для себе.

На другому місці – чеська крона: вона зміцнилася до американської валюти на 61 відсоток. Країна випереджає багато держав по зростанню внутрішнього валового продукту. Ціни не схильні до різких перепадів, іноземні фінансові гравці вкладають кошти в розвиток проектів республіки, що позитивно відбивається на зміцненні національної грошової одиниці. Чехія – в ЄС, але не перейшла на європейську валюту і отримує з бюджету Євросоюзу більше, ніж перераховує: безоплатно їй виділили майже п’ять мільярдів євро. Невипадково чеську економіку називають темною конячкою.

Трійку лідерів замикає новозеландський долар, який зміцнився на 33 відсотки. Його стабільність забезпечує розвинена ринкова економіка.
До 20 відсотків відносно долара США додали також грошові знаки Європи, Албанії, Китаю, Хорватії. Не настільки сильно, але все ж подорожчали гроші Швеції, Сінгапуру, Ізраїлю, Польщі, Данії, Австралії, Канади, Болгарії, Австралії, Південної Кореї, Гонконгу.
Як відзначають аналітики, не може бути сильною і надійної валюти при слабкій економіці та нестійкій економіці. І навпаки. При цьому розмір країни і чисельність населення взагалі не важливі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стабільними також вважають ті гроші, які найменше девальвували до долара США. У їх числі – дирхам ОАЕ, саудівський ріал, кувейтський динар, бахрейнський динар, ріал Омана, йорданський динар і японська ієна. Остання, до слова, довгі роки претендувала на місце найстійкішою валюти, але потіснити швейцарський франк так і не вдалося. Його головна перевага – перевищення доходів над витратами: це свідчить про силу економіки країни і її резистентності до зовнішніх шоків. Показник Швейцарії в три рази краще Японії, яка сидить на кредитній голці. За обсягом державного боргу лідирує США – понад 26 трильйонів доларів. Але абсолютні значення не передають масштаб, показовіша співвідношення запозичення до ВВП, і у Японії воно критичне – 250 відсотків. Для порівняння: у Штатів – 108. Переглянути курс доллара Полтава можна на сайті.

У той час як держборг розростається, курс долара до ієни практично той же, що і 25 років тому. Для громадян така стабільність на благо. Для економіки – повільна смерть, адже знижується конкурентоспроможність експортних товарів. Однак Японія примудряється жити в таких умовах вже 30 років, розвиваючи торговельні відносини. Половина зовнішніх розрахунків відбувається в ієнах, що підігріває до нацвалюти інтерес.

Детальніше – https://obmenka.poltava.ua/

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.