Кращі VR-окуляри для захоплюючих розваг

Ще недавно можливість зануритися у віртуальну реальність без спеціально обладнаного приміщення, а просто вдома, здавалася чимось фантастичним і далеким. У 2020 році майбутнє вже настало і існує безліч якісних і доступних моделей VR-окулярів. Мова піде про самих продуманих з точки зору ергономіки і зручності користування. Рекомендуємо відділ VR-клубу у Києві де є чим Вас здивувати.

1. HTC Vive
Модель очок була однією з перших і з’явилася досить давно, ще в 2016 році. Незважаючи на це, окуляри залишаються сучасними і підтримують всі актуальні технології. Для кожного передбачений окремий дисплей, також окуляри мають декілька датчиків – гіроскоп, лазерний датчик позиціонування і акселерометр, завдяки чому пристрій може максимально точно відслідковувати, в якому становищі знаходиться голова гравця.
Ці окуляри синхронізуються з пристроями під керуванням будь-якої операційної системи: від Windows і Android до PlayStation 4. В комплекті йдуть окремий датчик положення в просторі, контролер і вбудовані в корпус навушники. Для даної моделі розроблено дуже багато чого контенту, так що з її придбанням розваг вистачить на кілька років вперед.

2. Xiaomi Mi VR2
Окуляри підтримує роботу тільки зі смартфонами, зате і коштує зовсім недорого. Це ідеальна модель для того, щоб спробувати технологію віртуальної реальності. У очок є кілька датчиків і Bluetooth-контролер. Якість і плавність зображення досягаються завдяки кільком незалежним один від одного датчикам руху і апаратного прискорення. Також ця модель підтримує точну настройку фокуса, що буде справжнім подарунком для гравців з особливостями зору. До недоліків можна віднести те, що додаток для окулярів підтримує тільки китайську мову.

3. BOBOVR Z6
Пристрій розрахований тільки на роботу з екранами з діагоналлю до 6,2 дюймів. Воно підтримує Bluetooth-з’єднання і має забезпечують широкий кут (110 градусів) огляду лінзи. Однак власники моделі часто нарікають на погану якість фокуса, який поширюється за все на невелику частину площі. Зате ціна моделі настільки низька, що пристрій можна придбати практично задарма. Її варто вибрати в тому випадку, якщо хочеться просто подивитися, що вдають із себе окуляри віртуальної реальності.

4. Samsing HMD Odyssey
Такі окуляри призначені для справжнього, глибокого занурення у світ віртуальної реальності. У цій моделі передбачена можливість роботи з ПК. Для очей продумані окремі дисплеї, загальне розширення яких 2880×1600. Кут огляду – 110 градусів, це рекордно високе значення серед всіх моделей. Також в пристрої є багатий набір налаштувань – від глибини фокуса до міжзіничної відстані. Гарнітура і контролер руху надаються в комплекті. Єдиний відносний недолік моделі – не сама доступна вартість.

5. Oculus Go
Це одні з найпопулярніших і доступних очок. Їм не потрібні зв’язані пристрої, вони працюють автономно. Розроблена для них оптика підтримує кут огляду в 100 градусів. Пристрій працює на базі Android і має дві версії – на 64 Гб пам’яті і більш дешеву, на 32 Гб.

6. Sony Playstation VR
Модель підтримує роботу тільки з приставкою PlayStation4, але це не біда – вже написано стільки додатків, що їх з лишком вистачить на величезну час проходження. Відмінною особливістю є фантастичний футуристичний дизайн, в якому не забуте і про зручність голови. Крім цього, їх можна надягати поверх звичайних окулярів, так що ніякого дискомфорту для зору не буде.

7. Lenovo Explorer Windows Mixed Reality Headset
Модель підтримує роботу тільки з ПК на Windows і зроблена спеціально для цього. Передні камери фіксують рухи гравця, а акселерометр, магнітометр, гіроскоп і датчик наближення забезпечують плавну роботу пристрою. Але є і мінус – для коректної роботи пристрою бюджетний комп’ютер не підійде, необхідна потужна сучасна станція.

8. Oculus Rift CV1 + Touch
Ця модель підтримує роботу як з комп’ютерами, так і з ігровими приставками. Для очей є окремі екрани, а кут огляду – 110 градусів. У комплекті все необхідне – геймпад і датчики положення в просторі. Навушники, зрозуміло, також надаються. Це пристрій забезпечить максимально комфортне занурення. Єдиний недолік – при тривалій роботі можливе запотівання лінз.

Вибираючи окуляри, варто орієнтуватися в першу чергу на підтримувані пристрої та технічні можливості адаптації під зір гравця. Пристрій повинен бути зручним в експлуатації, інакше насолодитися процесом, звичайно, не вийде. З огляду на високу вартість більшості моделей, до вибору варто підійти вкрай докладно.