Сонячна станція — забезпечте себе екологічною електрикою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання альтернативних джерел електрики — не просто сучасний тренд. Це технологія майбутнього, до якої багато державних та приватних споживачів долучаються вже сьогодні. Сонце — невичерпане джерело енергії, яку треба вчитися раціонально використовувати.

Зробити крок до енергетичної незалежності допоможе встановлення у домогосподарстві сонячної станції. Необхідні комплектуючі можна зручно та вигідно придбати у спеціалізованій компанії 220Volt. З асортиментом та технічними характеристиками можете ознайомитися за посиланням https://220volt.com.ua/solnechnye_stancii.

Різновиди. Характеристики та особливості використання

Усі сонячні станції поділяються на три види:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Автономні.
  • Мережеві.
  • Гібридні.

Головна функція автономної фотоелектричної системи — самостійне живлення будівлі. Є й інші засоби автономного забезпечення електрикою — класичний безперебійник або генератор. Вони починають працювати тільки після знеструмлення мережі. За наявності СЕС користувач у світлий час доби не купує електрику в РЕМ, отримує зиск із сонячних модулів. Це значна економія, враховуючи постійні підвищення цін на енергоносії.

Окрім гарантованого енергозабезпечення та економії можна згадати такі переваги, як автоматичне керування, можливість налаштування під будь-яку задачу, відсутність необхідності купувати генератор та пальне для нього. Але за 5–6 років акумуляторні батареї доведеться міняти.

Під час підбору геліостанції слід враховувати загальну потужність та час автономної роботи обладнання, що буде живитися. Треба також зважати на максимальне навантаження, яке масив сонячних панелей надаватиме на дах.

Мережева СЕС не акумулює електрику, а через інвертор спрямовує її безпосередньо у мережу. Головне призначення такого устаткування — продаж енергії, що виробляють сонячні модулі. Це перспективна інвестиція, яка в середньому окупається за 5–6 років, враховуючи регіон та кількість сонячних днів у році. Щорічний прибуток становить понад 80 тис. грн, а загальний дохід із фотоелектричної станції за стандартний строк експлуатації (25 років) сягає 2 млн грн.

У разі встановлення мережевої СЕС принциповими є такі чинники, як кошти, що замовник згоден вкласти у проєкт, та готовність місцевих РЕМ прийняти та оплатити певну кількість кВт. Вдало підібране місце монтажу сонячних модулів збільшить ефективність експлуатації системи.

Золотою серединою є гібридна сонячна станція. Вона забезпечує як продаж надлишків електрики, так і резервне живлення об’єкта. Її встановлення потребує урахування чинників, що впливають на вибір станцій двох попередніх типів.

Правила користування сонячними станціями

Збільшити продуктивність фотоелектричної станції можна ­— дотримуйтеся кількох правил:

  • Використовуйте енергозберігальні світлодіодні лампи.
  • Користуйтеся потужними приладами у світлий час. Це зменшить навантаження на акумулятори.
  • Оптимізуйте навантаження на електромережу та не вмикайте одночасно потужні електроприлади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.