В Україні випустили мобільний додаток UAPassportReader

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національний банк (НБУ) розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

“Завантаживши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко і просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-карти або біометричного закордонного паспорта громадянина України”, – сказано в повідомленні.

В Україні випустили мобільний додаток UAPassportReader

В НБУ очікують, що використання в банківських відділеннях цього додатку і його інтеграція з комп’ютерними системами банку “полегшить життя” фінустановам і їх клієнтам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зокрема, банкам не потрібно буде купувати дороге обладнання для зчитування інформації з чіпа. Інтегрувавши цей додаток в свою IT-мережу, банк відразу зможе отримувати і зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів, відзначає регулятор.

У свою чергу клієнтам, у яких є біометричні документи, не потрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшої пересилки (наприклад, у форматі PDF), говориться в повідомленні Нацбанку.

Пілотна версія додатку доступна в AppStore. У перспективі з’явиться аналогічна версія для Google Play.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.