Facebook запустив безкоштовний інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Facebook в партнерстві із стільниковими операторами Bitel, Claro, Entel і Movistar запустив тестування програми Discover, яка передбачає безкоштовний доступ до сайтів.

В даний час ця програма діє тільки в Перу, користувачеві виділяється 10 мегабайт трафіку на перегляд текcтового вмісту сайтів. В інтернет можна вийти через спеціальний мобільний додаток або браузер на смартфоні через мобільний зв’язок. На сторінках сайтів не завантажуються важкі зображення і будь-який інший контент, тільки текст.

Незабаром аналогічна програма буде запущена ще в декількох країнах світу, де проживає населення з низькими доходами. Передбачається, що їм буде виділятися по 20 мегабайт в день. Оператори стільникового зв’язку можуть збільшити цей ліміт, а також на свій розсуд дозволити завантаження різних видів контенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Facebook розвиває ще кілька проєктів з надання безкоштовного інтернету жителям бідних країн, в тому числі internet.org і Express WiFi. Крім того, у Facebook є спрощені версії додатків з мінімальним споживанням трафіку і заниженими вимогами до характеристик смартфонів. Таким способом Facebook намагається розширити свою аудиторію, яка в даний час у всіх додатках компанії вже налічує більше трьох мільярдів користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.