Останнє оновлення для Android принесло функцію прямого обміну файлами, як в iPhone

Функція Airdrop вельми зручна для обміну файлами без зайвих проблем між користувачами пристроїв Apple. Популярний сторонній додаток для передачі файлів AirDroid на Android отримав чергове оновлення, яке принесло таку функцію, яка полегшує передачу файлів на сусідні пристрої без загального підключення.

«Обмін файлами з пристроямиПоблизу тепер здійснюється швидко і легко, воно працює навіть коли термінали з’єднуються з різними мережами, причому апарату, який отримує файл, не потрібно авторизуватися», – повідомляє нам опис поновлення AirDroid 4.2.5.0 .

Функція не вимагає знаходження пристроїв в загальній мережі або наявності підключення до Інтернету, але часом може працювати повільно. Також розробники обіцяють поліпшену стабільність передачі даних, оптимізації процесу виявлення пристроїв на вкладці «Поблизу», а також інші виправлення помилок і поліпшення.

AirDroid став популярним додатком завдяки безлічі функцій, які виявляються досить корисні користувачам Android: наприклад, передача файлів зі смартфона на комп’ютер через інтерфейс в браузері або доступ з ПК до безлічі інших функцій апаратів Android. Втім, ресурс Android Police заявив, що репутація утиліти знизилася через наявність в ній реклами і проблем з безпекою. Розробники, ймовірно, сподіваються, що нова функція спрощеного обміну файлами з найближчими пристроями поверне деяких користувачів.

 

 

До речі, у Samsung є власний аналог AirDrop – Quick Share, а Google працює над додаванням такої функції Nearby Sharing в стандартний набір Android.

 

 

джерело:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.