Google створює якийсь новий медичний продукт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мало який IT-гігант хоча б раз не потрапляв в скандал, пов’язаний з особистими даними користувачів.

Іноді це просто витік, в якому компанія не винна, а іноді мова про навмисне порушення конфіденційності в тому чи іншому форматі.

Ресурс The Wall Street Journal стверджує, що Google володіє детальними медичними даними десятків мільйонів користувачів з США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причому це не знеособлені дані, а інформація про здоров’я, діагнозів, лабораторних досліджень і навіть записів госпіталізації, прив’язана до імен і дат народження.

Само собою, сама Google отримати таку інформацію не могла. Згідно джерелу, надавала її пошуковому гігантові Ascension — друга за величиною компанія в США, що займається охороною здоров’я. Все це у Google називається Project Nightingale, і до медичних даних нібито мають доступ як мінімум 150 співробітників компанії.

«Корпорація добра» використовує цю інформацію для розробки якогось нового ПЗ з використанням штучного інтелекту, але подробиць на цей рахунок немає.

У цій історії найголовніше те, що, ймовірно, ніякого порушення закону з боку учасників проекту немає, так як в США закон Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPPA) часто дозволяє медичним установам обмінюватися даними пацієнтів з діловими партнерами, не повідомляючи про це самих пацієнтів. Залишається сподіватися, що Google використовує всі ці дані, щоб створити дійсно щось корисне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.