Tesla знову звинуватили у перебільшенні можливостей робота Optimus

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Цими днями Tesla опублікувала відео з демонстрацією можливостей людиноподібного робота Optimus. У ролику гуманоїди займаються збиранням коробок, піднімаються сходами і навіть виступають у ролі барменів. Як зауважили співробітники порталу Gizmodo, без монтажу не обійшлося.

Реклама

Що ще відомо

Виявилося, деякі фрагменти запису піддавалися обробці. Зокрема компанія значно прискорила кадри, щоб робота Optimus виглядала більш реалістичною. І це не перший випадок, коли Tesla трапляється на різноманітних махінаціях при демонстрації своїх роботів.

Минулого тижня в рамках заходу «We, Robot» компанію викрили, що вона дистанційно керувала роботами для створення видимості їх вражаючої взаємодії з людьми. З’ясувалося, що при спілкуванні з відвідувачами співробітники Tesla починали керувати рухами та мовою роботів. Обробка нового відео вкотре показує, що компанія намагається видати бажане за дійсне.

Наразі галузеві експерти висловлюють побоювання про прогнози Tesla щодо масового впровадження Optimus на виробництві до 2026 року. До того ж деякі роботи все ще вимагають підключення до мережі, через що компанія змушена простягати громіздкі кабелі. Називати їх автономними у разі було б зовсім коректно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ