iPhone втрачає статус вигідної інвестиції з кожним роком

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Протягом тривалого часу смартфони Apple вважалися найбільш вигідними для інвестицій з перспективою перепродажу. Однак, згідно зі звітом компанії SellCell, iPhone почали втрачати свою вартість швидше, ніж раніше, тоді як пристрої Samsung демонструють протилежну тенденцію.

Реклама

Що ще відомо

За даними SellCell, новий iPhone 16 втрачає в ціні на 8% швидше за iPhone 15 у перші два тижні після виходу на ринок. Ця тенденція спостерігається з кожною новою моделлю, і стосується не лише базових версій. Серія iPhone 16 за цей час втратила 41,2% своєї вартості, тоді як попередні моделі за аналогічний період показали зниження на 33,2%.

Аналітики SellCell зазначають, що з моменту виходу iPhone 12 щороку спостерігається 5%-ве зниження вартості нових моделей порівняно з попередніми поколіннями. І хоча iPhone продовжує тримати ціну краще за більшість конкурентів, кожне нове покоління втрачає вартість швидше за попереднє. Це може вплинути на рішення споживачів під час вибору нового смартфона.

Також у звіті йдеться про те, що Samsung Galaxy S23 втратив 61,1% своєї вартості за 12 місяців, що є покращенням порівняно з 66,7% у попередньої моделі. Новий Galaxy S24 демонструє ще повільніше падіння ціни. Якщо ця тенденція збережеться, в найближчі роки пристрої Samsung і Apple можуть зрівнятися за вигодою при купівлі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ