Bloomberg: США можуть заборонити експорт чіпів Nvidia

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Згідно з повідомленням Bloomberg, Nvidia може зіткнутися із можливими обмеженнями на експорт чіпів для штучного інтелекту. За даними агентства, США розглядають можливість запровадження заборони на експорт спеціалізованих процесорів до деяких країн. Водночас, повідомляється, що Nvidia оновила історичний рекорд вартості своїх акцій.

Реклама

Що ще відомо

Очікування з приводу комерціалізації штучного інтелекту, про які активно писали світові ЗМІ кілька місяців тому, особливо за часів падіння акцій Nvidia та інших IT-компаній, виявилися, мабуть, недовговічними. Цього тижня акції провідного виробника відеокарт, а також майже абсолютного лідера на молодому ринку процесорів для ІІ продовжили зростати, оновивши історичний максимум. Капіталізація компанії одночасно досягала близько 3,4 трлн доларів, хоча пізніше акції трохи впали.

За словами Дмитра Бевзи, IT-браузера «Російської газети», не дивно, що Nvidia конкурує з Microsoft і Apple за перше місце з капіталізації. Nvidia виступає як провідний бенефіціар зростання на ринку штучного інтелекту, контролюючи близько 95% сегмента, пов’язаного з навчанням нейромереж.

Бевза також припустив, що найближчими місяцями Nvidia може стати номером один із капіталізації у світі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ