У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску напівпровідникової продукції – тут варто уточнити, що йдеться не про чіпи пам’яті, а про мікросхеми, такі, як GPU. Компанія не планує відмовлятися від контрактного виробництва мікросхем чи розробки нових чипів.

Реклама

Що ще відомо

Згідно з даними журналістів, два підрозділи Samsung, які відповідають за випуск мікросхем, відрапортували про сумарний операційний збиток у 2.4 мільярди доларів у 2023 році. У 2024 році очікуваний збиток становить 1.5 мільярда – така ситуація склалася, зокрема, через відсутність достатньої кількості оптових замовлень від великих компаній.

Як відзначають аналітики, до кінця 2024 року можна з упевненістю говорити про те, що Samsung не витримує конкуренції з тайванським напівпровідниковим гігантом TSMC, який налагодив успішну взаємовигідну співпрацю з NVIDIA, Apple, AMD, Intel та багатьма іншими технологічними компаніями. Згідно більшості експертних оцінок, саме TSMC зараз виробляє чіпи за найбільш передовими на планеті технологічними нормами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ