Вчені з Лондона виявили у заражених COVID-19 зміни мозку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Вчені з Імперського коледжу Лондона провели дослідження та виявили незначні зміни у когнітивних здібностях у здорових людей, інфікованих COVID-19. Результати опубліковані у журналі eClinicalMedicine.

Реклама

Детальніше про зміни

Добровольці, інфіковані SARS-CoV-2, продемонстрували зміни у пам’яті та виконавчих функціях, виявлені за допомогою високочутливих когнітивних тестів. Проте, ці зміни залишалися в межах норми для здорових людей.

У дослідженні взяли участь 36 здорових добровольців, які заразилися SARS-CoV-2 у клініці. Їхній стан ретельно спостерігали доти, доки вони не перестали бути заразними. Когнітивні функції учасників оцінювали за допомогою платформи Cognitron до зараження, під час хвороби та протягом року після.

У інфікованих учасників результати когнітивних тестів були нижчими порівняно з попередніми показниками. Ці зміни торкнулися пам’яті, уваги та вирішення проблем і спостерігалися як під час хвороби, так і через рік.

Відмінності між інфікованими та неінфікованими учасниками були статистично значущими, але незначними. Жоден учасник не відзначив стійких когнітивних проблем. Вчені планують вивчити біологічні механізми, що пов’язують респіраторні інфекції із змінами когнітивних функцій.

Це допоможе зрозуміти довгострокові наслідки інших інфекційних захворювань, таких як грип або респіраторно-синцитіальний вірус.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ