Новини України та Світу

Завдяки новій технології звичайні роутери отримають розширене покриття Wi-Fi

Share
Час читання: < 1 хв.

Дослідники з Китаю розробили гібридну технологію WiLo, яка поєднує Wi-Fi з мережевим протоколом Long Range (LoRa). Вона дозволяє збільшити дальність дії стандартного мережевого обладнання без використання додаткових підсилювачів та інших апаратних «милиць».

Детальніше про технологію

Традиційне обладнання для створення мереж Wi-Fi має обмеження щодо дальності дії та відрізняється високим енергоспоживанням. Пристрої з підтримкою стандарту LoRa, навпаки, не вимагають багато енергії навіть передачі даних на велику відстань. При цьому, незважаючи на використання частоти 2,4 ГГц, за умовчанням обидві технології не можуть взаємодіяти між собою.

У рамках технології WiLo вченим факультету інформаційних наук та технологій Нанкінського лісового університету в Китаї вдалося поєднати переваги цих двох стандартів без використання додаткового обладнання.

Дослідники використовували для експерименту стандартний передавач Semtech SX1280, злегка змінивши налаштування стандарту мультиплексування даних Wi-Fi (OFDM), щоб він імітував сигнали LoRa (CSS). За підсумками тестування, сигнал вдалося передати на відстань до 500 метрів як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Єдиним мінусом такого способу організації бездротового зв’язку стало високе споживання енергії.

«ЩОБ КОМЕРЦІАЛІЗУВАТИ WILO, НАСТУПНИМИ КРОКАМИ БУДЕ ПОДАЛЬША ОПТИМІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ, ШВИДКОСТІ ПЕРЕДАЧІ ДАНИХ ТА СТІЙКОСТІ ДО ПЕРЕШКОД. ЦЕ МОЖЕ ВИМАГАТИ ДОДАТКОВОЇ РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ТЕСТУВАННЯ У РІЗНИХ СЕРЕДОВИЩАХ IOT», – ЗАЗНАЧИВ ПРОФЕСОР ДЬОМІН ГАО, ОДИН ІЗ РОЗРОБНИКІВ ТЕХНОЛОГІЇ.

З результатами дослідження можна ознайомитись у журналі IEEE Transactions on Communications .

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Список пристроїв Samsung, які отримуватимуть оновлення протягом 7 років

    Samsung вже кілька років поступово розширює програмну підтримку своїх мобільних пристроїв. На даний момент максимум…

    07.10.2024

    7 простих способів зберегти акумулятор ноутбука в робочому стані якнайдовше

    Більшість сучасних ноутбуків комплектуються на літій-іонних акумуляторах. Згодом вони втрачають ємність, що призводить до скорочення…

    07.10.2024

    До кінця жовтня Apple запровадить перші можливості штучного інтелекту

    Журналіст Марк Гурман повідомляє, що частину функцій ШІ Apple Inteligence додадуть із прошивкою iOS 18.1…

    07.10.2024

    Xiaomi ускладнить перепрошивку смартфонів

    До 2025 року компанія Xiaomi планує значно обмежити можливість розблокування завантажувача на своїх смартфонах. Це,…

    07.10.2024

    У iMac часто ламаються екрани після кількох років експлуатації

    Як повідомляє популярний ресурс Tom's Hardware, користувачі Apple iMac на основі процесора M1 масово скаржаться…

    07.10.2024

    Розкрито терміни появи перших жорстких дисків об’ємом 60 ТБ

    Інститут інженерів електротехніки та електроніки (IEEE) опублікував дорожню карту, присвячену системам зберігання даних. Експерти розповіли,…

    07.10.2024