У iMac часто ламаються екрани після кількох років експлуатації

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє популярний ресурс Tom’s Hardware, користувачі Apple iMac на основі процесора M1 масово скаржаться на вихід із ладу екранів пристроїв. Відбувається це, як правило, після гарантійного строку, після двох-трьох років експлуатації моноблока. Проблема полягає у виникненні на екрані чорних горизонтальних смуг, які заважають нормально користуватися девайсом.

Реклама

Детальніше про проблеми з iMac

Власники iMac, які звернулися до сервісних центрів Apple, повідомляли про те, що їм пропонували замінити екран цілком через «неможливість здійснення ремонту». Вартість такої операції в офіційних СЦ становить щонайменше 600-700 доларів – за ці гроші можна придбати новий M2 Mac Mini. А окремі користувачі навіть запідозрили компанію у впровадженні у свої моноблоки механізмів «запланованого старіння», а точніше навіть запланованого виходу з ладу.

Проведене одним з ентузіастів власне розслідування показало, що проблеми з екраном викликані не виходом з ладу матриці, а зносом гнучкого кабелю та/або роз’єму для нього. Дослідник висунув три основні версії: недолік самої конструкції, виробничий шлюб або використання комплектуючих, що не відповідають вимогам і стандартам компанії. Сама Apple ситуацію поки що не коментувала.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtomshardware.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ