Новини України та Світу

Розкрито терміни появи перших жорстких дисків об’ємом 60 ТБ

Share
Час читання: < 1 хв.

Інститут інженерів електротехніки та електроніки (IEEE) опублікував дорожню карту, присвячену системам зберігання даних. Експерти розповіли, як збільшиться максимальна ємність традиційних жорстких дисків найближчим часом. За їхніми словами, чекати появи накопичувачів на 60 ТБ залишилося не так довго.

Детальніше про нові HDD

Якщо прогнози IEEE збудуться, то 2025 року максимальна ємність традиційних жорстких дисків зросте до 40 ТБ (про намір випустити такі накопичувачі вже заявляла Seagate), а вже 2028-го на ринку з’являться моделі на 60 ТБ. Поріг у 100 ТБ може бути подоланий у 2037 році. Крім того, інженери очікують збільшення обсягу продажів HDD зі 166 млн 2022 року до 208 млн 2028-го, і до 359 млн — 2037-го.

Щоб досягти таких показників, виробникам HDD потрібно збільшити густину пам’яті. Наприклад, для досягнення 40 ТБ вона повинна становити 2 ТБ на квадратний дюйм. Це вимагатиме внесення змін до конструкції традиційних накопичувачів.

На думку інженерів, майбутні новинки, виготовлені за технологією HAMR, підтримуватимуть швидкість обертання «млинців» не менше 7200 об/хв. При цьому швидкість послідовного читання та запису має зрости, а ось показник IOPS для моделей з одним актуатором навпаки знизиться. Як збільшення обсягу вплине на ціни майбутніх HDD, поки невідомо.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Реалістичний макет Samsung Galaxy S25 показав можливий дизайн смартфона

    Інсайдер під ніком XLeaks7 опублікував кілька знімків деталізованого муляжу ще не представленого смартфона Samsung Galaxy…

    07.10.2024

    Перший огляд MacBook Pro (M4) з’явився ще до офіційного анонсу ноутбука

    Прем'єра нових MacBook Pro на базі процесора M4 очікується лише наприкінці жовтня, але на одному…

    07.10.2024

    Apple втратила своє лідерство на китайському ринку

    Два китайські бренди, Honor (дочірня компанія Huawei) та Xiaomi, подали заявки на випуск трьохстулкових моделей.…

    07.10.2024

    Telegram розширив перелік підстав для скарг на публікації в телеграм-каналах та групових чатах

    значні зміни до системи скарг на публікації у телеграм-каналах та групових чатах. Тепер користувачі можуть…

    06.10.2024

    Чутки вказують на реліз нових комп’ютерів на M4 та iPad mini 7 1 листопада

    У свіжому випуску розсилки Power On журналіст Bloomberg Марк Гурман розкрив можливу дату виходу довгоочікуваних новинок від…

    06.10.2024

    Для фанатів STALKER 2 випустять ексклюзивну відеокарту RTX 4070 Ti Super

    Для фанів STALKER 2 MSI підготувала спеціальну версію відеокарти Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super.…

    06.10.2024