Apple продовжує розробку MacBook зі скляним корпусом і віртуальними елементами управління

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple зробила революцію на ринку смартфонів, відмовившись від фізичної клавіатури, і, схоже, тепер прагне зробити те саме з ноутбуками. Кілька патентів свідчать про роботу Apple над MacBook із повноекранним дизайном, який передбачає віртуальну клавіатуру та трекпад. Новий патент, опублікований учора, підтверджує, що цей проєкт досі активно розвивається.

Реклама

Що ще відомо

Незважаючи на популярність жорсткої клавіатури, Apple прагне відтворити її відчуття за допомогою розумної тактильної технології. Наприклад, трекпад у нових MacBook імітує клацання завдяки тактильним моторам, хоча фактично він не рухається.

Однак клавіатура є більш складним завданням: для комфортного друку пальці повинні відчувати клавіші ще до їх натискання. Саме це робить процес набору тексту на фізичній клавіатурі значно зручнішим порівняно зі скляною поверхнею.

Патенти Apple на новий MacBook

Ще з 2018 року Apple працює над створенням MacBook зі скляною клавіатурою, намагаючись відтворити відчуття фізичних клавіш. В одному з підходів передбачається, що екран деформуватиметься при натисканні, забезпечуючи комфорт. Також використовуватиметься тактильний відгук для імітації натискання клавіш і навіть електростатичний заряд, який допоможе створити відчуття краю клавіші.

Новий патент на продовження, виявлений Patently Apple, підтверджує, що цей проєкт активно розвивається, хоч і може потребувати ще багато років для досягнення кінцевого результату.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ